İZKA'dan 14 projeye 993 milyon lira destek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın 4 Mayıs 2012'de başlattığı, bölgenin rekabet gücünü artıracak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak proje çalışmaları sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın 4 Mayıs 2012'de başlattığı, bölgenin rekabet gücünü artıracak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak proje çalışmaları sonuçlandı. Bu kapsamda 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (2012 DFD)'ne 31 proje başvurusu yapıldı, 14 tanesi destek almaya hak kazandı.

ABİYE SEKTÖRÜ DESTEKLENECEK

İZKA Genel Sekreteri Doç Dr. Ergüder Can, fizibilite etütlerinin hazırlanmasına destek verilecek yatırımların başında, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yönelik yatırımlar ve çevresel atıkların daha iyi yönetilip bertarafını sağlayacak tesislerin geldiğini söyledi. Can, bunun yanında atıklardan enerji üretimine olanak tanıyan, kurulu tesislerin enerji ve su gibi çevresel maliyetlerinde ciddi düşüşler sağlayacak yatırımlar bulunduğunu belirtti. Genel Sekreter Can, "Ayrıca İzmir'in rekabet gücünün yüksek olduğu gelinlik, abiye ve sağlık sektöründe bu gücü daha da arttıracak kümelenme sürecinin yol haritalarıyla tekstil sektöründe akıllı/teknik tekstil konusunda İzmir'i daha da öne çıkaracak bir ortak laboratuar ve ar-ge merkezinin de kuruluş fizibilitesi program kapsamında desteklenecek. Program kapsamında Karaburun ve Bayındır'daki tarihi ve kültürel öneme sahip iki taşınmaz kültür varlığının korunması, şehrin kültürel ve ekonomik hayatına kazandırılmasına yön verecek rölöve ve bütüncül iyileştirme projesiyle Basmane semtinde İzmir şehir tarihi ve kültürü açısından eşsiz öneme sahip bir sokağın bütüncül iyileştirmesine yönelik etütler de hazırlanacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber