Rizeliler İsrail'e lanet yağdırdı

Rize'de biraraya gelen yüzlerce kişi, Gazze'ye saldırılar düzenleyen İsrail'e lanet yağdırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SP Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen protesto gösterisi için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan vatandaşlar İsrail'i şiddetle kınadı.

Burada konuşan SP Rize Basın Müşaviri Ramazan Bursa, ?Kurulduğu günden bu yana Filistinli Müslümanları katliam ve zulme maruz bırakan işgalci Siyonist İsrail yine azıttı. Gazze'ye bomba yağmuru başlatan Siyonistler, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi şehit etti. Saldırıda Hamas komutanlarından Ahmed el-Caberi, Hakk'ın rahmetine kavuştu. 8 milyonluk Siyonist İsrail, önceki akşam 1,5 milyarlık İslâm dünyasının gözlerinin içine baka baka Filistin'de yeni bir katliama imza attı ve aralıksız devam etmekte. Ümmet, yine bir sınavı kaybetmek üzere.? dedi.

İsrail'in bütün İslâm ülkelerini ve dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahip olduğunu söyleyen Bursa, ?Türkiye'nin de aralarında bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Elinde taş var diye çocukların üzerine tank süren, biçare babanın kucağındaki çocukları, anne karnındaki çocukları katleden, soykırım uygulayan, mazluma yardım götüren dokuz vatandaşımızı Mavi Marmara'da şehit eden İsrail'den nefret ediyoruz. Bu vahşete ?dur' demek için başta Türkiye olmak üzere tüm İslâm ülkeleri, İsrail'le tüm ekonomik, siyasi ve ticari ilişkilerini kesmelidir. Vakit kaybetmeden Türkiye öncülüğünde İslâm ülkeleri askerlerinden bir barış gücü oluşturulmalı ve Filistin'e gönderilmelidir. Bu güç, İsrail'in her saldırısında misliyle karşılık verecek teçhizatla donatılmalıdır.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gösteriye katılanlar "Kahrolsun İsrail", "Mehmetçik Gazze'ye" şeklinde sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber