Serbest bırakılan gazeteci Ünal'ın babaevinde sevinç ve gözyaşı hakim

Suriye'de yaklaşık 87 gündür tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın CHP heyetine teslim edilmesinin ardından, Ankara'daki baba evinde büyük mutluluk yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne Arife Ünal sevinçten fenalaştı. Baba Hikmet Ünal ise çok mutlu olduklarını, daha az önce oğlu ile telefonda konuştuğunu belirterek, ?Baba nasılsın, iyi misin? İnşallah kavuşacağız' dedi. İnşallah dedim. Annesi de duydu sesini, dayanamadı bayıldı.? ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 90 gündür Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, bu ülkeye giden Türk heyetine teslim edilmesinin ardından, başta ailesi ve meslektaşları haberi büyük sevinçle karşıladı. Durumun öğrenilmesinin hemen ardından basın mensupları da Ünal'ın Ankara Dikmen'deki baba evine gitti. Ailenin oldukça mutlu olduğu gözlenirken, özellikle anne ve babanın sevinçten gözyaşlarını tutamadıkları dikkat çekti. Bu arada Cüneyt Ünal, telefonla arayarak baba ve annesi ile görüştü. Anne Arife Ünal, oğlunun sesini duyduktan sonra fenalaşarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Oğlu ile konuşan baba Hikmet Ünal da çok mutlu ve çok duygulu olduklarını vurgulayarak, Allah'a şükrettiklerini dile getirdi. 90 günün kendileri için zehir zindan olduğunu belirten baba Ünal, şöyle konuştu: ?Çok mutluyum, basından aldım bu sevinçli haberi. Telefondan az önce görüştüm, ?Baba nasılsın, iyi misin? İnşallah kavuşacağız' dedi. İnşallah dedim. Annesi de duydu sesini, dayanamadı bayıldı. Ondan sonra da kapandı telefon.?

?YERDE SÜRÜNDÜRÜLÜRKEN Kİ GÖRÜNTÜLERİNDEN BERİ ANNESİ RAHATSIZ?

Oğlunun durumunun iyi olduğunu söylediğini bildiren baba Ünal, ?90 gün bize zehir zindan oldu. Orada ne yedi, ne içti, nerede kaldı diye düşündük. Onu bir Allah bilir bir de biz biliriz. Bazı televizyonlarda gördük mesela o hadiseleri, yerde süründürmeleri. Hemen yayından çektiler, annesi o andan beri rahatsız. Şimdi çok mutluyuz Allah'a çok şükür.? ifadelerini kullandı. Annenin rahatsızlığından dolayı Cüneyt Ünal'ın Ankara'ya getirileceği belirtildi.

"ABİMİN KURTARILIŞINDA DESTEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cüneyt Ünal'ın ablası Canan Ünal Akdere ise çok mutlu olduğunu, 90 gündür kavuşmayı beklediklerini, söyledi. Ünal'ın az önce aradığını aktaran abla Ünal Akdere, ancak kendisi, rahatsızlanan annesiyle ilgilendiği için konuşamadığını belirtti. 90 günün kendileri için umutlu bekleyiş içerisinde geçtiğini ifade eden Akdere, ?Bir haber alamamak bizi çok üzmüştü, ama beklemekten başka da bir şey yapamıyorduk. Bugüne kadar çeşitli girişimler oldu. Çok fazla bir cevap alamıyorduk. Sadece bekliyorduk. Bunun dışında hiçbir şey yapamadık. Abimin kurtarılışı için desteği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bazı vatandaşların çok ilgisini gördük.? diye konuştu. Abla Ünal Akdere, şu an itibariyle yetkililerden arayan olmadığını sözlerine ekledi.

EVİN PENCERESİNE TÜRK BAYRAĞI VE CÜNEYT ÜNAL'IN FOTOĞRAFLARI ASILDI

Bu arada basın mensuplarının evin dışına alınmasının ardından baba Ünal'ın evin penceresine Türk bayrağı ile oğlunun fotoğraflarını astığı gözlendi. Aile artık bir an önce oğulları Cüneyt Ünal'a kavuşmak için sabırsızlıkla bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber