Erzurum TSO, 5 yıldızlı kalitesini 3. kez tescilledi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), üçüncü kez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB), '3 yıl süreli akreditasyon belgesi' aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ETSO, TOBB'da düzenlenen 8. Dönem Oda Akreditasyon Sertifika Töreni'nde üçüncü kez 3 yıl süreli akreditasyon belgesini kazandı. Oda ve borsaların hizmet kalitesinin tescil belgesi niteliğindeki akreditasyon belgesinin TOBB Merkezi'ndeki konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine ETSO'yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın katıldı. 28 oda ve borsanın ilk kez akreditasyon belgesi aldığı tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda ve borsaları 5 yıldızlı olarak tanımladığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''Bugün beş yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet verecek.'' diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, göreve geldiklerinde sadece 5 odanın İngilizce konuşabilen personele sahip olduğunu, odaların hiçbirisinin proje yazamaz durumda bulunduğunu anımsatarak, bugün ise 365 oda ve borsadan sadece 10'unun İngilizce konuşamaz durumda olduğunu ifade etti. Rifat Hisarcıklıoğlu, ''10 yıl önce toprağa attığımız tohum meyve vermeye başladı. Akredite olan oda ve borsa sayımız 129'e ulaştı. Önümüzdeki dönem 21 oda ve borsamız da akredite olacak, hedefimiz ise 365 oda ve borsamızın tamamını akredite edebilmek.'' dedi. Hisarcıklıoğlu, hizmet alan üyenin odaya daha fazla bağlanacağını, bu sayede o üyelerin odaya daha fazla bağlanarak sahip çıkacağını vurgulayarak, böylece odalar ne iş yapar diye kimsenin soru soramayacağını savundu.Oda ve borsaların hep bir adım önde olmaları gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ''Siz hep bir adım önden gideceksiniz ve özel sektörü ileriye taşıyacaksınız. Yani takip eden değil, yönlendiren olacaksınız. Pasif değil, aktif olacaksınız. Hizmet eden, hizmet üreten olacaksınız. İşte o zaman, proje üretmek isteyen, yatırım ve ihracat yapmak isteyen size gelir.''

Hisarcıklıoğlu, kapasite geliştirme stratejisi çerçevesinde bünyelerinde bulunan 65 oda ve borsayı, 20 ülkedeki borsalarla eşleştirerek, kapasite transferi sağladıklarını dile getirdi. Oda ve personelin eğitimine de büyük katkı sağladıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda 50 personele profesyonel AB uzmanlığı eğitimi verdiklerini, yine personellerini AB odalarına göndererek yerinde eğitim verdiklerini belirtti.

Akreditasyona sahip olan 150 odanın, Avrupa'nın herhangi bir noktasında verilen hizmete eşdeğer hizmet verdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Hizmet ithal eden TOBB'dan hizmet ihraç eden TOBB'a geldik.'' diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde iki iş daha yapacaklarını bildirerek, bunlardan birincisinin 'Oda Akademisi' kurmak olduğunu söyledi. Oda ve borsa meclis başkanlarını, yönetim kurulu başkanlarını, genel sekreterleri ve yönetici personelleri bu akademide eğitime tabi tutacaklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ''Bu akademide oda, borsa yönetimi ve hizmetleri konusunda dünyanın en gelişmiş sistemlerini öğreteceğiz.'' şeklinde konuştu. İkinci projelerinin de üniversiteli akademisyenleri oda, borsa sistemlerine sokmak olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu projeyle oda ve borsaların yerel ve ulusal politika oluşturma kapasitelerini geliştireceklerini kaydetti.

Törende konuşmaların ardından ilk kez akredite olan 28 oda ile yapılan denetimler sonucunda belgelerini yenilemeye hak kazanan oda ve borsalara sertifikaları verildi. Daha önce akreditasyon belgesini alan ve hizmet kalitesini tescillendiren ETSO da törende sertifikasını aldı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın yenilenen akreditasyon sertifikasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığoğlu'nun elinden aldı.

YÜCELİK: ÜYELERİMİZ EN İYİ HİZMETE LAYIK

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, daima üyesine en iyi hizmeti veren bir oda olmayı hedeflediklerini belirterek, "Meclis, yönetim kurulu ve personelimizle her zaman daha iyiye ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Yapılan bu denetimden başarılı bir şekilde geçmek bizi mutlu etti. Ancak daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Kanunlar çerçevesinde yaptığımız çalışmalar ve uygulamalarımızla, üyelerimize layık olduğu hizmeti vermeye devam edeceğiz. Üçüncü defa akreditasyon kazandığımız için mutluyuz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber