Öğrencileri sokağa döken, rektörü çileden çıkaran kavşakta bir öğrenci can verdi

Bitlis Eren Üniversitesi Kampüsü'nün önündeki kavşakta meydana gelen kazada bir öğrenci hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite rektörü ve öğrenciler, söz konusu kavşakta önlem alınmasını istemiş ama sonuç alamamıştı. Öğrenciler, kazadan sonra bir kez daha sokağa dökülerek eylem yaptı.

Bitlis Eren Üniversitesi Hizan Meslek Yüksekokulu Lojistik ikinci sınıf öğrencisi Ömer Erol, sınavdan çıktıktan sonra karşıdan karşıya geçmek istedi. Muş nüfusuna kayıtlı Erol, bu sırada bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ömer Erol'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Bitlis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Arkadaşlarının önlem alınmayan kavşak yüzünden hayatını kaybettiğini öğrenen Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri, kavşak sorununa duyarsız kalan yetkilileri protesto etmek üzere Bitlis Eren Üniversitesi kampüs alanı önünde bir araya geldi. Grup, daha sonra Bitlis Belediyesi'ne kadar yürüyerek tepkisini dile getirdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, kavşak sorunuyla ilgili basın açıklaması düzenlemiş, öğrencilerin hayatının tehlikede olduğunu söylemişti. Rektör Doğru, şu ifadeleri kullanmıştı: ? Kavşak sorununa çözüm bulmak için yazı yazmadığımız makam kalmadı. Öğrencilerimize 'her gün araç çarpacak' diye endişe ediyoruz... Fakülte önündeki trafik problemi çözülmediği için üniversitemize kapı yapamıyoruz. Bugün üniversite kapısını yapmaya kalksak biliyoruz ki yarın yolda yapılacak trafik düzenlemesi ile kapıyı yıkmak zorunda kalacağız. Bu nedenle üniversitemizin kapısı yok."

Öğrenciler de kavşak sorununa dikkat çekmek amacıyla aynı kavşakta daha önce birçok kez yol kapatma eylemi yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber