Uyumlu mahkumlar, ödüllendiriliyor

Alanya Cezeavi açık kısmında düzenlenen işyurdu faaliyetlerinde bulunan, uyumlu mahkumlar, haftasonu Alanyaspor maçlarını izlemekle ödüllendiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, mahkumları sadece Alanyaspor değil, mevzuat gereği çeşitli etkinliklerden de yararlandırabildiklerini söyledi.

Alanya Kapalı Cezaevi'nin açık kısmında kalan mahkumlar yaptıkları işyurdu faaliyetlerinde ve uyumlu ve düzgün olduklarında idari ve gözlem kurulu tarafından etkinliklerle ödüllendiriliyor. Mevzuat gereği cezaevi dışındaki etkinliklere de katılabilen 40 mahkum Alanyaspor'un Oba Stadı'nda ağırladığı Kızılcahamam A.Ş.'nin maçına dev Türk barağı ile katılarak destek verdi. Cezaevi Müdürü Sabri Karataş ve Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz'unda izmlediği maçı Alanyaspor 1-0 kazandı. Mahkumların Alanyaspor maçına katılmasıyla ilgili bilgi veren Başsavcı Yavuz, Alanya Cezaevi'nin açık kısmında kalan mahkumlar idari ve gözlem kurulunun kararıyla cezaevinin dışında da sosyal etkinliklere katılabildiğini kaydetti. Mevzuatın buna uygun olduğunu ifade eden Yavuz, "Bizde hem Alanyasporumuza destek, hem de mahkumlarımızın spora katkıları görsel açıdan istifade etmeleri için maçlara getiriyoruz. Yaklaşık 40 mahkumumuz burada. Bunların stada girişinde ağırlanmalarında Alanyaspor'un da desteği çok büyük. Onlarla işbirliği içerisinde bu projeyi yürütüyoruz. Alanyaspor Kulüp Başkanımıza ve başkan yardımcılarına teşekkür ediyorum. Fırsat buldukça arkadaşlarımızı getirip taraftar olarak Alanyasporumuzu desteklemek istiyoruz." dedi.

Mahkumlara bu tip etkinliklere getirmede ödüllendirme yönünün de bulunduğuna dikkat çeken Yavuz, cezaevinin açık kısmında 170-180 mahkum bulunduğunu söyledi. Hepsini maça getirme imkanının da bulunduğunu dile getiren Yavuz, "Ama biz içlerinden 40 kadarını seçiyoruz. Bunlar gün ve hafta içerisinde katkıda işyurdu faaliyetlerimizde katkıda bulunan arkadaşlar için bir nevi mükafat oluyor. Onlar uyumlu ve düzgün çalıştıkları sürece biz de bu tür mükafatları mevzuatlar gereği onların imkanına sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Alanyaspor'a destek verdiği için başta Başsavcı Yavuz'a yönetim olarak teşekkür ettiklerini dile getiren Hasan Çavuşoğlu, Başsavcı Yavuz'un hem sporu sevdiğini hem de yoğun işleri olmasına rağmen Alanyaspor'a da zaman ayırdığına dikkat çekti. Çavuşoğlu, "Mahkumların takımımızın maçlarına gelmesi bizim için çok onur ve gurur verici. Gördüğümüz gibi Alanyaspor taraftarlarıyla birlikte karşılıklı destek vermek amacıyla tezahürat yapıyorlar. Oların burada olmasından bende etkileniyorum. Onların burada olması Alanyaspor camiası için bir kenetlenme çalışmasıdır. Onun için bu bizi desteklemeleri bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber