Seyit Rıza asıldığı yerde anıldı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Elazığ'da 75 yıl önce asılan Seyit Rıza'yı asıldığı yerde anıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Elazığ gibi illerde bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması Seyit Rıza'nın asıldığı Buğday Meydanı'nda gerçekleşti. Meydanda toplanan topluluk adına konuşan Mazlum-Der Genel merkez yetkilisi Avukat Nurettin Bozkurt, ?75 yıl önce binlerce evlat bu topraklarda zulüm görmüş. Vahşice cinayetlere kurban gitmiştir. Kendisinin önce asılması yönündeki ısrarlara rağmen gözleri önünde evladı ve arkadaşları asılan Seyit Rıza'nın son nefesini yerde ensemizde tarihin yalanlarla dolu nefesini hala hissetmekteyiz? dedi.

Avukat Nurettin Bozkurt, yakın tarihte bu topraklarda hafızaların asla unutmayacağı, sorumluların da asla aklanmayacağı bir katliam ve sürgün yaşandığını söyledi. Bozkurt, "Bu trajedinin en önemli ayağı olan Seyit Rıza ve arkadaşlarının katili bu meydanda asılmışlardır. Dersim raporları resmi belgelerle açıklandıkça tarihimizde Dersim isyanları olarak bilinen olayların esasında dönemin yetkililerince yıllar önce planlanmış sivil halka karşı işlenen cinayet ve sürgünlerden ibaret olduğu, isyan söyleminin de bu cinayeti işleyenlerin cinayeti meşrulaştırmak için söylenen yalanlar olduğu anlaşılmıştır? şeklinde konuştu.

Seyit Rıza'nın asıldığı yer olarak bilinen Buğday Meydanı'nda toplanan kalabalık basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber