Hükümet, kamuya memur alımını merkezi sınav sistemine bağlayan ve dört yıl önce uygulumaya konulan sistemi değiştirmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş : 03 Kasım 2003 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, kamuya memur alımını merkezi sınav sistemine bağlayan ve dört yıl önce uygulumaya konulan sistemi değiştirmeye hazırlanıyor.

Devlet Personel Başkanlığı'nca hazırlanan yeni sisteme göre, merkezi sınavı kazanan aday, bir de tercih ettiği veya puanı yeten kurumun 'yetenek sınavından' geçecek. ÖSYM, ilgili kuruma ihtiyacının üstünde bir sayıda aday gönderecek. Kurum, bu adaylar arasında yeni bir eleme yaparak bünyesinde çalışacakları belirleyecek.

İşaret Bakan Şahin'den
Konuyla ilgili ilk işaret Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bilgi veren Şahin, kamu personeli sınavının ÖSYM tarafından yapılmasına devam edilmesi, ancak kurumlara da inisiyatif tanınmasını öngören bir modeli benimsediğini söyledi. Şahin, "Örneğin, Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyacı olan personel, iğne yapmayı bilmiyorsa, nasıl çalıştırılacak?" dedi.

ÖSYM'yi şikayetler etkili oldu
Söz konusu çalışmanın başlatılmasında, memur adaylarından ÖSYM'ye yönelik çok sayıda şikâyetin gelmesi gösteriliyor. ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarını internet sitesinden açıklamış, ancak bazı itirazların haklı bulunması üzerine, liste internetten beş gün süreyle geri çekilmişti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber