13 Ekim 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Avrupa Sosyalist Partisi heyeti Ankara'da...

- Eski Finlandiya Başbakanı Lipponen ile Yunan PASOK Lideri Papandreu'nun başkanlığını yaptığı heyet, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, CHP Genel Başkanı Baykal ve SHP Genel Başkanı Karayalçın ile bir araya gelecek.

- Avrupa Sosyalist Partisi heyeti, Sheraton Oteli'nde basın toplantısı düzenleyecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ökütçü ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- TBMM Başkanı Arınç, "4. Yasama Dönemi ve bu dönemde Meclis'te yapılacak icraatlar" konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

- Arınç'ın, TBMM'de milletvekillerine vereceği iftar yemeğine Başbakan Erdoğan da katılacak.

4- Başbakan Erdoğan, ABD eski Büyükelçisi Marc Grosman'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

5- Ankara'nın Başkent oluşunun 82. yılı kutlanıyor.

- Cumhurbaşkanı Sezer, Ankara Valisi Önal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Vali Önal başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Kutlamalar çerçevesinde çeşitli konserler ve gösteriler düzenlenecek, kortej yürüyüşü ile Ulus Atatürk Anıtı alanında tören yapılacak.

6- Şehitlere tören...

- Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan er Melih Tuncer'in cenazesi Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, er Şener Karadere'nin cenazesi Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde, onbaşı Oğuz Balıkçı'nın cenazesi de Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

7- TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen Bankacılık Kanunu ele alınacak.

8- Attila İlhan, sonsuzluğa uğurlanıyor...

- Şair ve yazar Attila İlhan'ın cenazesi, Kanaltürk Televizyonu ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlerin ardından Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak namazdan sonra Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

9- Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibini bulması bekleniyor.

10- ABD Dışişleri Bakanı Rice, Fransa'yı ziyaret ediyor.

11- Almanya Başbakanı Schröder, ziyaretini tamamlayarak İstanbul'dan Berlin'e gidecek.

12- Devlet Bakanı Atalay, Güneydoğu Avrupa ülkeleri işbirliği sürecinin gayriresmi dışışleri bakanları toplantısında Türkiye'yi temsil etmek üzere Rodos'ta.

13- Milli Savunma Bakanı Gönül, İngiltere'nin Wiltshire kentinde yapılan AB Savunma Bakanları toplantısında Türkiye'yi temsil edecek.

14- Milli Eğitim Bakanı Çelik, bakanlığının Pakistan'daki depremzedeler için düzenleyeceği kampanya ile ilgili basın toplantısı yapacak, ardından Türk-İş ile bilgisayar kampanyasına ilişkin imza töreni düzenlenecek.

15- Maliye Bakanı Unakıtan, Konya Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra, Konya Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Vergi Ödül Töreni"ne katılacak.

16- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'nde kurulu bulunan Çatalağzı Termik Santralı'nda düzenlenecek "Termik Santraller Müdürleri Toplantısı"na katılacak.

17- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılışını yapacak.

- İzmir'den Manisa'ya geçecek olan Bakan Coşkun, Salihli İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunarak, fabrika açılışlarına ve Salihli Ticaret Odası'nın 80. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılacak.

18- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Burdur'da toplu konut temel atma törenine katılacak, devlet demiryolları tesislerinde incelemelerde bulunacak.

- Yıldırım, Transburdur TIR filosunun hizmete giriş törenine katılacak.

19- Güney Asya'daki depremde arama-kurtarma ve depremzedelere yardım çalışmaları sürüyor.

20- TBMM Başkanvekili Pakdil ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Meclis'te düzenlenen "Bir Nefes Ankara" konulu resim sergisinin açılışını yapacak.

21- TBMM'de komisyon toplantıları...

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Domaç, sağlık harcamaları ve ilaç geri ödemelerine ilişkin uluslararası rapor hakkında Sağlık Komisyonu'na brifing verecek.

22- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Ağar, Makedonya Büyükelçisi Rustemi'yi kabul edecek.

- CHP Grup Başkanvekili Anadol, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

23- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

24- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan 60 milyon dolar muhammen bedele sahip Ladik Çimento'yu satışa çıkaracak.

25- Emek Platformu Başkanlar Kurulu tarafından, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı" ile ilgili, Türk-İş Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapılacak.

26- Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman'a, üniversitenin rektörlük binasında törenle "fahri doktora" unvanı verecek.

27- Eski ÇGD Genel Başkanı, Ankara Film Festivali'nin kurucusu Mahmut Tali Öngören, ölümünün 6. yılında kabri başında ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde törenlerle anılacak.

28- TBMM lojmanlarının satışı...

- Türkiye Ticaret Merkezi olarak projelenen lojmanlardan villa, daire ve dükkan satın alanlar buranın tekrar konuta dönüştürülmesine muvafakat vermedi.

- 100 bin dolar ödeyerek lojman sahasındaki dükkanlardan satın alan bir vatandaş, muvafakat için devletten 395 bin dolar hava parası talep etti.

29- Ziyaret... Toplantı... Tören... Seminer...

- TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Vestel Fabrikası'nı ziyaret edecek.

- İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Ekim ayı olağan meclis toplantısında, ekonomik değerlendirmeler, mesleki sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, Eğitim-Sen Trabzon Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Koç Holding Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı Bulgurlu ile İzocam Genel Müdürü Bulut, İzocam'ın Tek-İz şirketini bünyesine katmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Taşkın, mobilya sektöründeki sorunlarla ilgili basın toplantısı yapacak.

- Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, 16-20 Ekim günleri arasında düzenleyeceği Fransa'nın Alsace Bölgesi Merkezi Strasburg'a düzenlediği tanıtım gezisiyle ilgili basın toplantısı yapacak.

- İzmir Ticaret Odası'nda Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

- Milli Prodüktivite Merkezi'nin "Şanlıurfa'da Verimliliği Artırma Projesi"nin tanıtım ve protokol imza töreni, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek.

- "Organik Ürün Üretimi ve Pazarlanması" konulu seminer, Gaziantep Ticaret Odası'nda düzenlenecek.

- "Avrupa Birliği'nin Kültür Politikası" konulu seminer Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak.

30- Aliağa Demirçelik'e AB standardı...

- İngiliz Zincox Firması'yla yapılan anlaşma gereği kurulması girişimlerine başlanan tesisle demirçelik fabrikalarından çıkan tehlikeli atıkların geri dönüşümü sağlanacak.

- Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan ÇED onayı beklenen 60 milyon avroluk yatırımla kurulacak tesisin, Türkiye'ye yıllık 15 milyon avro katma değer sağlayacağı bildirildi.

31- Potada en büyük kupalar sahiplerini buluyor.

- Bayanlarda 13.'sü Beşiktaş ile Fenerbahçe, erkeklerde ise 21.'si Efes Pilsen ile Ülkerspor arasında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçları, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanıyor.

32- İkinci Futbol Ligi (B) Kategorisi 1. Grup'ta, 11. hafta mücadelesi, 4 karşılaşmayla tamamlanıyor.

33- Hentbolda Erkekler Süper Ligi erteleme maçında, Beşiktaş ile Halk Bankası, İstanbul'da karşılaşacak.

34- Turkcell Süper Ligi'nde 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

35- İstanbul Park Pisti'nde 21-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek "MotoGP Türkiye 2005" yarışı öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde organizasyonla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

36- Golfte Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası müsabakaları, Silivri'deki Klassis Golf Kulübü'nde başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber