Şehidin ismi doğduğu sokakta yaşayacak

Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan piyade çavuş Mehmet Kıran'ın (21) ismi, Sakarya'da doğup büyüdüğü sokağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söğütlü Belediyesi 27 Haziran 2012'de Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan 4 askerden biri olan Kıran'ın adını bir sokağa vermek için çalışma başlattı. Belediye Meclisinde alınan kararla şehidin doğup büyüdüğü Gündoğan Mahallesi'nde bulunan Çatalboğaz Sokağı, Mehmet Kıran Sokağı olarak değiştirildi.

Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kıran'ın yanı sıra daha önce gazi olan Okan Kan'ın isminin de ilçedeki bir parka verildiğini anlattı.

Özcan, askerliğin vatani ve kutsal bir görev olduğunu vurgulayarak, ''Bu iki gencimiz de bizlerin huzurunu sağlamak için canları pahasına görevlerini yerine getiriyor. Biz de onların anısını yaşatmak adına bu kararı aldık'' dedi.

Meclis üyelerinin de bu karara destek verdiğine işaret eden Özcan, ''Daha önce vatani görevlerini yaparken teröristlerle girdikleri çatışmalarda gazi olan Okan Kan'ın ismini Gündoğan Mahallesi'ndeki bir parka verdik. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yine görevi başındayken şehit olan Mehmet Kıran'ın ismini de ailesinin oturduğu sokağa verdik. İnşallah bu iki gencimizin anısını bu şekilde yaşatacağız'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber