Şilili Belediye Başkanı: İstanbul'daki çalışmaları kopyalamak istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şili Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Vitacura Belediye Başkanı Raul Torrelba'yı makamında ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nezaket ziyareti şeklinde gerçekleşen görüşmede konuk belediye başkanı Torrelba, " İstanbul'u ziyaret ettik çünkü İstanbul'dan dersler çıkarmak istiyoruz. İstanbul'da yapılan çalışmaları kopyalamak istiyoruz." dedi.

Eşi ve kızıyla İstanbul'da bulunan Vitacura Belediye Başkanı Raul Torrelba, Başkan Topbaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki merkez binasında bir araya geldi. Bir süre görüşen iki başkan görüşme sonrası basın mensuplarına ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuk başkanı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Topbaş, Şili'de yapılan toplantılarda Torrelba'nın kendilerine destek verdiğini anlattı. Ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda prensip kararı aldıklarını dile getiren Topbaş, İstanbul gezisinin konuk başkanda güzel izler bırakacağını söyledi.

Konuk başkan Torrelba da yerel yönetimler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesiyle işlerin daha kolay hale geleceğini belirtti. Torrelba, " İstanbul'ziyaret ettik çünkü İstanbul'dan dersler çıkarmak istiyoruz. İstanbul'da yapılan çalışmaları kopyalamak istiyoruz. Biz Şili'de İstanbul'a büyük hayranlık besliyoruz. Türk vatandaşları da Şili'ye geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissedebilirler. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber