Muharrem çadırına saldırı iddiası

Erzincan'da bir grup, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Muharrem ayı orucu dolayısıyla açılan çadıra saldırıda bulunulduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

çadıra saldırıda bulunulduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP İl Başkanı İsmail Arslan, Alevi dernekleri temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, Ordu Caddesi Selimoğlu İş Merkezi'nin alt kısmındaki çadırın önünde toplandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerinden Mustafa Dağdelen, grup adına yaptığı açıklamada, Muharrem ayı orucu nedeniyle açtıkları çadırlarına dün akşam 19.30 sıralarında, kendileri ayrıldıktan sonra biri veya birileri tarafından saldırı düzenlendiğini ileri sürdü.

Burada asılı iki "Pir Sultan" logolu flamanın yerlerinden kopartılarak çadırın önünde ateşe verildiğini iddia eden Dağdelen, şunları aktardı:

"Bu çirkin olayda yakılan, yerlere atılan pirimiz, yol önderimiz Pir Sultan'ın resmidir ve biz Alevileri temsil etmektedir. Bu saldırı Alevi toplumuna yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı lanetle ve nefretle kınıyor, saldırganların bir an önce ortaya çıkarılmalarını talep ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber