Alaiye şehitleri 100. yılında Çatalca'da anıldı

Çatalca Kaymakamlığı Balkan Savaşları'nın 100. yılında düzenlediği programla Alaiye şehitlerini andı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaiye Taburu'ndan şehit olan 657 askerin anıldığı programa şehir dışından da yoğun katılım oldu.

Düzenlenen programın ilk gününde Dağyenice Köyü'nde 657 askerin şehit olduğu yerdeki Alaiye Şehitliği ziyaret edilerek, çelenk konuldu. Burada günün anısına bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni Turhan Uçar, Balkan Savaşı'nda askerin nasıl şehit olduğu anlattı. Konuşmasını Kuran'ı Kerim'den ayetlerle süsleyen Uçar, ?Şehitler Allah'tan tekrar tekrar dünyaya gelmeyi ve tekrar şehit olmayı dilerler. Şehitlik peygamberlik ve sıddıklıktan sonra gelen en yüce mertebelerdendir.? dedi.

Protokol konuşmaları ve okunan şiirlerden sonra şehitler için dualar okundu ve kabirlere karanfil bırakıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ilçenin bir ucundan diğer ucuna yürüyerek şehit askerleri andı. Şehitler için okunan bin 534 hatimin duası da Fatih Camisi'nde okundu.

Programın ikinci gününde ise halk eğitim merkezinde birçok akademisyenin katılımı ile Balkan Savaşları ve Alaiye Taburu'nun çatışması ele alındı. Emekli Yarbay Eşref Özdemir, burada yaptığı konuşmada, o günde yaşanan olayları askeri açıdan değerlendirdi. Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan da şehitler için yapılan programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Düzenlenen anma programına İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Mevlüt Aslanoğlu, Harun Karaca ile Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Rumeli - Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı ve Alanya'dan gelen şehitlerin torunları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber