Şehit cenazesine katılmak için meclisi toplantısını ertelediler

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) aylık meclis toplantısı için bir araya gelen işadamları, Şemdinli'de şehit olan askerin cenazesine katılmak için toplantıyı ertesi güne erteledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm meclis üyeleri toplu halde Muratpaşa Cami'ndeki şehit cenazesine katıldı.

ATSO'nun kasım ayı olağan meclis toplantısının gündemi terör oldu. Şemdinli'deki çatışmada şehit olan Üsteğmen Gökhan Korkut'un cenaze töreni sebebiyle toplantının açılışı yapıldıktan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak bir önerge verdi. Budak, toplantının bir gün sonraya ertelenmesini ve meclis üyeleriyle birlikte şehit cenazesine katılmayı önerdi. Bu öneri oy birliği ile kabul edildi. İş adamları kendileri için hazırlanan otobüsle Muratpaşa Camii'ne hareket etti.

Oylamadan önce kısa bir konuşma yapan Çetin Osman Budak, ATSO'nun 130 yıllık bir oda olduğunu ve bugüne kadar toplumsal konulara duyarlı tavır sergilediğini dile getirdi. Her meclis toplantısında şehitlerle ilgili konuşma yaptıklarını, artık bunun son bulmasını isteyen Budak, şehit haberlerinin toplumu derinden yaraladığını vurguladı. Bu ay helikopter kazasındaki 17 şehidin ardından pazar günü de beş şehit daha verildiğini hatırlatan Budak, ?Şehitlere alışılmaz ama kanıksanmış bir durum ortaya çıkıyor.? dedi. Terör olayları yaşanırken siyasilerden, bir araya gelerek soruna kökten çözüm bulmaları için birlikte hareket etmelerini istediklerine değinen Budak, ?Fakat kavgalar bitmiyor, toplum geriliyor. Bir taraftan da şehitler vermeye devam ediyoruz. Öbür taraftan baktığınızda ABD, Avrupa'daki birçok ülke teröre destek veriyor. Açlık grevlerine destek veriyor. Medya her gün sayfalarında boy boy bu haberlere yer verirken şehit haberleri kıyada köşede küçücük kalmış halde.? diye konuştu.

İNSANLIK ADINA UTANILACAK MESELELER

Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bütün batı teröre arka çıkarken diğer taraftan Gazze'de ölen çocuklara ?İsrial'in meşru savunma hakkı' denilebiliyor. Bunlar çok ağır. Dünya, insanlık adına utanılacak meseleler. Çocuk ölümlerine destek verilirken burada da terör olaylarına, dağdaki eşkıyaya batından destek geliyor.?

MECLİS ÜYELERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Budak'ın konuşmasından sonra ATSO meclis üyeleri de düşüncelerini ifade etti. Nafiz Tanır, önergeye ve Budak'ın düşüncelerine katıldığını belirterek, ?Haberler son derece küçük puntolarla ve iç sayfalardaydı. Bu konuda milli ve toplumsal duyarsızlığımız oluşmaya başladı. Kanıksamaya başladık. Açlık grevlerinde ortalıkta kıyamet kopuyor ama beş tane şehit var. Bu tepkiyi koymanın zamanı geldi diye düşünüyorum.? şeklinde konuştu. İlyas Kamu, sayfalarında ölüm oruçlarına büyük puntolarla yer veren medya organlarından aynı duyarlılığı şehit haberleri için de göstermelerini istedi. Tarık Dede de, açlık grevlerinin başlayıp bitmesinin bir kurgu olduğunu, İsrail'in ise ABD seçimlerinin ardından saldıracağının herkes tarafından bilindiğini ileri sürerek, ?Bunların hepsi kurgu. Bunları görmek gerekiyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber