Sayın: Geleceğimiz olan çocukları iyi yetiştirmeliyiz

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, çocukların 'gelecek' anlamına geldiğini ve buna uygun olarak yetiştirilmeleri için herkesin gereken çabayı harcaması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Sayın, "Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocukların daha iyi yetişmeleri için, kaliteli bir eğitimin yanı sıra yetişkinlerin de onlara nasıl davranacaklarını bilmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Her çocuğun yaşamını sağlıklı sürdürmesi ve eğitimini devam ettirmesine yönelik hakların belirlendiği Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin BM tarafından 20 Kasım 1989'da kabul edildiğini ifade eden Sayın, Türkiye'nin de bu sözleşmeyi 1990 yılında imzaladığını hatırlattı.

Sözleşmenin çocukların korunmasıyla ilgili hususları içeren toplam 54 maddeden oluştuğunu aktaran Sayın, "Sözleşmeyi kabul eden ülkeler bu sözleşmeyi hazırlarken çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havası içindeki bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğini kabul etmişlerdir. Ülkemizde de son yıllarda bu alanda oldukça iyi gelişmeler sağlanmıştır. Özellikle çeşitli nedenlerle aile ortamı dışında kalan çocuklar için önemli iyileştirmeler sağlandı. Ancak toplumun her kesiminin bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor. Çocuklarımızın başta eğitim olmak üzere bütün haklara kavuşmaları çok önemlidir." dedi.

İl Müdürlüğü olarak çocukların sokaklarda çalıştırılmamaları ve onları bekleyen kötülüklerden korunmaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Sayın, "Geleceğe yatırım yapmak isteyenlerin insana yatırım yapmaları gerektiği gerçeğinden hareketle, çocuklarımızın iyi yetişmelerine gereken önem ve özeni göstermeli, onlarla daha iyi iletişim kurmalıyız. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğunu hiçbir zaman gözardı edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber