Servislere Uydu Takibi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2005 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her eğitim sezonunda okul servisleri ile ilgili yüzlerce sorun yaşanıyor. Gerçekleşen servis kazalarında çocuklar yaralanıyor hatta ölüyor. Ama artık Yüce Okulları tarafından uygulanan "Servisnet" sistemi ile servisler uydu aracılığıyla izlenebilecek. Araçların aşırı hız yapıp yapmadığı, kurallara uyup uymadığı internetten online izlenebilecek.

ServisNET, okulun servis araçlarına takılan GPRS cihazlarının uydu ile haberleşmesi sonucu servis görevlileri ve velilerin servis aracının gerçek zamanlı olarak nerede olduğunu, hangi yöne gittiğini ve saatte kaç kilometre hızla ilerlediğini gösteriyor. Özellikle kış aylarında olumsuz hava koşulları nedeniyle servis hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar gözönüne alındığında bu hizmetin faydası daha iyi anlaşılıyor. Servis internete yerleştirilen fotoğraflı birebir şehir haritası üzerinden sokak sokak izlenebiliyor.

Sistemin ek bir hizmeti de, servis aracı öğrencinin evine yaklaştığında, öğrencinin dışarı çıkması için atılan uyarı SMS'leri. Bu sayede hem öğrenciler dışarıda beklememiş oluyorlar hem de servis aracı durakta vakit kaybetmemiş oluyor. Hem anne hem de babanın çalıştığı durumlarda öğrencinin evine bırakılıp bırakılmadığı konusunda da istendiği takdirde sistem SMS atabiliyor.

İstenirse servis net daha da geliştirilerek servisin içine yerleştirilen kamera ile çocuğun o anki durumunu da velilere ulaştırabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber