Dere Yatağı'nın belirlenmesi için evlerin yıkımı bekleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketinde ciddi zarar gören Yılanlıdere'nin yatağını belirlemek için çevresindeki evlerin yıkımını beklediklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketinde ciddi zarar gören Yılanlıdere Yatağı'nın belirlenmesi için çevresindeki evlerin yıkımını beklediklerini açıkladı. Sel felaketinden sonra Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'nün Yılanlıdere Sel Kapanı üzerinde çalışma başlattığını hatırlatan Öncel, "DSİ sel kapanını onarıyor ve biraz daha yükselterek yapacak. Alt kısımlarının onarını yapacak. SASKİ olarak bizde Yılanlıdere'nin altında kanalizasyon bağlantılarını yaptık." dedi.

DERELER DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENECEK

Yılanlıdere yatağını belirlemek ve çevresinde yapılacak çalışmaların ne olduğunu planlamak için dere kenarında boşaltılan binaların yıkımını beklediklerini söyleyen Öncel, binaların ne zaman yıkılacağını bilmediğini söyledi. Öncel, "Binalar yıkıldıktan sonra Yılanlıdere yatağı belirlenerek çevresine istinat duvarları yapılacak. SASKİ olarak Mert ve Kürtün Irmağı ile Yılanlıdere'nin üst tarafında çalışmalar yaptık. Mert Irmağı'ndaki çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra Tekkeköy'de, Atakum'da dere temizlikleri yaptık. Dere temizlikleri devam edecek. Önümüzdeki senenin bütçesine dere temizliklerinin rahat bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlayacak makinelerin alımı için ödenek koydurduk. Makineleri yıl başında alacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber