MEB, olmayan bölümlerden atama yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık yıllardır iş eğitimi öğretmenliğine resim -iş eğitimi öğretmenlerinden mezunları atarken son birkaç yıldır sanki üniversitelerin iş ve teknik eğitimi öğretmenliği bölümleri varmış gibi düşünerek OLMAYAN BÖLÜMDEN ÖĞRETMEN ATAMAYA ÇALIŞIYOR. Öyleki son atamalarda da bu bölüme öğretmen bulamadığı için baraj puan belirleyememiş sadece KPSS'ye girmesini yeterli saymış. İş böyle iken bile bu bölüme tek bir iş ve teknik öğretmeni ataması yapamamıştır.Olmayan bölümden zaten böyle bir başvuru yapılması mantığada tersdir.

Bazı İl Milli Eğitimde atamalardan sorumlu memurların yanlışlık sonrası onayladığı resim-iş eğitimi öğretmenleri de birer birer iptal edildiklerini duyuyoruz.

Remzi Kaya da büyük bir pişkinlikle üniversitenizde böyle bir bölüm var sizin haberiniz yok diyede gereken hassasiyeti!!!? gösteriyor.

Sayın Bakana seslenmek istiyorum.Bürokratların yeterli değil ve sizi yanlış yönlendiriyorlar.Bu iş ve teknik öğretmenliğine atama yapamıyorsunuz.Ancak yan alanlardan örneğin halı dokuma, el işleri vs. gibi yerlerden öğretmen almaya çalışıyorsunuz. Onlar da ne yapacaklarını bilemeden okula gelip gidiyorlar.İletişimin zirvesinde olduğumuz bu çağda topu yetkililer birbirlerine atıyorlar.Asıl hatanın YÖK'ten kaynaklandığını belirten MEB ve Üniversite yetkilileri ise gerekli iletişimi YÖK'le kuramıyor.YÖK belkide bu hükümetin SANATA KARŞI OLDUĞUNU gösterme telaşı içinde olduğu için böyle davranıyordur.Fakat ortada tarihi bir hata var ve Resim -iş Eğitimi Öğretmenliği mezunları 4 yıl boyunca gördükleri derslerin yarısının İş ve Teknik üzerine olmasına LANET okuyorlar.

Bu konuda tüm kamuoyuna duyurulur.Memurlar net yetkilileride bu konuyu nasıl taşır bilemiyorum. Bu sitenin işlevi: iş yapmaksa, memurun sesini duyurmaksa işte konu.Buyurun....

Haber Gönder yoluyla yazan: Ahmet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber