Davutoğlu, Gazze'de gözyaşlarını tutamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni ziyaret eden Davutoğlu, yaralı Filistinlileri görünce gözyaşlarını tutamadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanları, İsrail saldırılarında yaralanan çok sayıda Filistinlinin tedavi gördüğü Şifa Hastanesi'ne geldi.

Hastane önünde toplanan kalabalık Filistinli gurubun sevgi gösterisiyle karşılaşan Davutoğlu, hastanedeki yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Heyetin hastane ziyareti sırasında, İsrail'in savaş uçaklarıyla saldırısında yaralılar hastaneye getirilmeye devam etti.

Davutoğlu, yaralı Filistinlileri görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Ed-Delu ailesine taziye ziyareti

Davutoğlu, Gazze'deki temasları kapsamında İsrail uçaklarının vurduğu Ed-Delu ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, saldırıdan sağ kurtulan ailenin tek ferdi Cemal Delu'ya Türkiye halkının ve hükümetinin taziyelerini iletti.

Ahmet Davutoğlu, Cemal Delu ile yaptığı sohbette, "Sizin yaranız, 75 milyon Türkiye'nin yarasıdır. Biz sizi terk etmeyeceğiz. Özgürlüğüne ulaşıncaya dek Filistin halkının yanında olacağız" dedi.

Cemal Delu ise Davutoğlu'nun Gazze ziyaretinden mutlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu yöndeki çabalarını "bir şeref olarak kabul ettiklerini" söyledi.

Saldırılar durdurulsun, ambargo kaldırılsın

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durdurulmasını ve ambargoya son verilmesini istedi.

GAZZE

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi başkanlığındaki Arap dışişleri bakanlarından oluşan heyetle Gazze'ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yoğun ilgiyle karşılandı.

Davutoğlu konvoyla Gazze kent merkezine doğru giderken çok sayıda Filistinli ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıktı.

Gazze'ye saldırılar durdurulsun

Ahmet Davutoğlu, tarihi ziyaret olarak tanımladığı Gazze ziyaretine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Türkiye'deki 75 milyon kardeşlerinden selam ve mesajlarını ileterek sözlerine başladı.

Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri ve Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Gazze'yi ziyaret ederek, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e bir mesaj vermek istediklerini ifade etti.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Türkiye ve Arap dünyası olarak Gazze'de işlenen zulmün karşısındayız. Bizim talebimiz açıktır: O da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları derhal kaldırması ve bölgede uyguladığı ambargoya son vermesidir. İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmesine izin vermeyeceğiz. Biz, Arap dünyası ile birlikte bu abluka kaldırılana kadar Gazzelilerin yanındayız.

Mavi Marmara şehirlerinin ruhlarını selamlıyoruz. Biliniz ki; karanlığın en koyu olduğu vakit, sabaha en yakın zamandır. Sabah yakındır. Özgür günlere uyanacağınız sabaha kadar sizi Allah'a emanet ediyorum.''

Hamas Sözcüsü Berhum: Türkiye her zaman bizimle

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Davutoğlu ile Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarının Gazze ziyareti esnasında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ziyaret bizi onurlandırmıştır. Türkiye, her zaman bizim hislerimize tercüman olmuştur'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber