Çamlıca'dan emniyet personeline seminer

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü personeli ve eşlerine 'Çocuk Eğitiminde Aile Sorumluluğu' konulu seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik Kültür Merkezi'ndeki 'Çocuk Eğitiminde Aile Sorumluluğu' konulu seminere Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, şube müdürleri, emniyet personeli ve eşleri katıldı.

Konuşmasında çocukların başarısındaki ailenin rolünü anlatan Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, "Ben, çocuklara sahip çıkmanın önemine dair konferanslar veriyorum. Çünkü biz çocuklarımızı kaybedersek yarın bu çocuklar bizim başımızı ağrıtacak, hepimiz hem kendimizden hem de evlatlarımızdan sorumluyuz. Çocuklar ve gençler bu memleketin geleceğidir. Her şeyi emanet edeceğimiz çocuklarımız için fedakar olmak her birimizin sorumluluğudur. Evladı yoldan çıkmış bir anne babanın biriktirdiği para, yaptırdığı daireler, aldığı araziler bir işe yaramaz. O edindiği servetinin tadına da varamaz. Para kazanmak önemlidir ama arkasında hayırlı bir evlat bırakmak, insanların faydalanacağı okul, cami, yol, çeşme bırakmak çok daha önemlidir. Böyle hayırsever, fedakar insanlar aklımıza gelince arkasından dua ediyoruz." dedi.

İyi nesiller yetiştirmek için herkesin yapması gerekenlerin olduğunu dile getiren Çamlıca, "Dayakla çocuk terbiye edilmez. Allah resulü hayatında bir çocuğun kulağını bir kez çekmiş mi?" dedi.

İlginin başarıyı artırdığını kaydeden Çamlıca, "Çocukların sürekli anne-babalarını takip ettiklerinden, onların kopyasını çektiklerinden, onları taklit etmekten çok büyük keyif aldıklarından bahsetmiştik. Öğretmen çocukları dünyayı geldikleri ve etraflarını algılamaya başladıkları günden itibaren anne ve babalarının ellerinde sürekli kalem-kağıt ve kitap görmektedirler. Okul çağına gelinceye kadar çocuklar için dünya da en büyük iki varlık vardır: Anne ve baba. Çocukların gözünde anne ve baba o kadar büyük iki varlıktır ki, onların yanlış yaptığına çocukları inandırmak imkansızdır. O büyük varlıkların ellerinde sürekli kalem-kitap gören çocukların okul başarısı ile kalem ve kitap ile okul sıralarında tanışan çocukların başarısı arasındaki farkın büyük olmasına şaşmamak gerek." dedi.

Seminerin ardından Emniyet Müdürü Yılmaz, Çamlıca'ya çiçek ve plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber