Eski Nevşehir Valisi Şinasi Kuş hayatını kaybetti

Eski Nevşehir Valisi ve eski İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şinasi Kuş, tedavi gördüğü Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenilen Şinasi Kuş, dün akşam saatlerinde son nefesini verdi. Hastane morgundaki cesedi sabah saatlerinde yakınları tarafından alınan Sinasi Kuş, Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Eski valinin yarın memleketi Kocaeli'de toprağa verileceği belirtildi.

KİMDİR

Şinasi Kuş, Gölcük Nüzhetiye Köyü'nde 1948 yılında dünyaya geldi. Kuş, 1972'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1976 yılında 56. dönem kaymakamlık kursundan mezun oldu. Sırasıyla Kastamonu Bozkurt, Sinop-Durağan, Diyarbakır-Lice, Erzincan-Kemaliye, Adıyaman-Gölbaşı ve Samsun-Terme'de kaymakamlık görevinde bulundu. 1991 yılında Muş Valiliği'ne, 1992 yılında Samsun Valiliği'ne atanan Kuş, 1995 yılında Kocaeli'den DYP Milletvekili seçimine katılmak amacıyla istifa etti. 1996 yılında Merkez Valiliği'ne daha sonra da Nevşehir Valiliği'ne atandı. Haziran 1998 tarihinde kendi isteğiyle emekli olan eski Vali Kuş, 1999 genel seçimlerinde tekrar DYP Kocaeli adayı olarak katıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Kuş, AK Parti'den İzmit Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber