Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hükümet'in ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nı hayata geçirmekte kararlı olduğunu söyledi.

Haber Giriş : 03 Kasım 2003 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hükümet'in ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nı hayata geçirmekte kararlı olduğunu söyledi.

Akdağ, bakanlığının Meclis'te yaptığı bütçesini sunuş konuşmasında, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü tarafından Avrupa bölgesi ile birlikte 21 Haziran 2002 tarihinde ''Çocuk Felci Hastalığından Arındırılmış Bölge'' olarak ilan edildiğini belirterek, yeni hedeflerinin bu başarıyı kızamık hastalığı için de göstermek olduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, yeşil kartlı hastalarda ilaç israfını önleme, hak edenlerin daha fazla sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak üzere uygulama yönetmeliğini değiştirerek ''otokopili yeşil kart ve sağlık karnesi''ne geçtiklerini ifade etti. Bu kartların değişimini Mart 2004 tarihine kadar tamamlayacaklarını belirten Akdağ, ''Bu çerçevede yeşil kartlı sayısında azalma olacağını bekliyoruz'' dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, kan ve kan ürünlerinin hastaların hizmetine en hızlı şekilde ve zahmetsiz ulaşmasını sağlamak için ''Ulusal Kan Kurumu''nu kuracaklarını bildirdi. Akdağ, bu kurumla birlikte mevcut kan merkezlerini ülke çapında yeniden organize edeceklerini söyledi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber