Artık vatandaşa 'bugün git, yarın gel' diyemiyoruz

Eğitim ve Yönetim Danışmanı Tarkan Zengin, değişen şartlar sebebiyle artık kamuda çalışanlar olarak vatandaşa 'bugün git, yarın gel' diyemediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zengin, "Kamuda çalışanlar olarak bizim farkında olmamız gereken en önemli şey; artık dünden çok farklı ve yüksek beklentileri olan bir vatandaşla karşı karşıyayız olduğumuzdur. İnsanların sadece iş değil de, insan ilişkileri noktasında da beklentileri olduğunun farkında olmamız gerekiyor. ? dedi.

Ankara Polatlı Belediyesi, çalışanlarına ?kurumsal iletişim ve halkla ilişkiler' konulu konferans verdi. 13 Eylül Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Başkan Yardımcısı Hüseyin Kale, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri Recai Karslı, Bem-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Demir ve çalışanlar katıldı. Konferansa, belediye çalışanlarının ilgi göstermemesi dikkat çekti.

Eğitim ve Yönetim Danışmanı Tarkan Zengin, 2 bin nüfuslu ve 100 bin nüfuslu belediyelerde konferans verdiğini belirterek, sorunun aynı olduğunu söyledi. Zengin, ?Vatandaş dünün vatandaşı değil. Kamuda çalışanlar olarak bizim farkında olmamız gereken en önemli şeylerden birisi bu. Dün vatandaşa 'bugün git, yarın gel' diyebiliyordunuz. Vatandaşın işini biraz bekletebiliyordunuz. Bugün böyle değil. Dünden çok farklı ve yüksek beklentileri olan bir vatandaşla karşı karşıyayız.? dedi.

Vatandaşın işini halletmenin, vatandaşı memnun etmediğini anlatan Tarkan Zengin, insanların beklentilerinin farklılaştığını kaydetti. Zengin şöyle konuştu: ?Günümüzde vatandaşın hizmet beklentisi ve kalitesinin yükseldiği için sadece işinin çözülmüş olması da ona yetmiyor. İnsanların, sadece iş değil de, insan ilişkileri noktasında beklentilerinin olduğunu da farkında olmamız gerekiyor. Şimdi bizler Polatlı Belediyesi'nde kamu hizmeti sunan insanlarız. Aynı zamanda bin bankaya gittiğimizde hizmet sunulan bir müşteri sıfatındayız. Bize olumsuz davranılması nasıl bizi rahatsız ediyorsa, buraya hizmet almaya gelen insanlar da benzer şeylerle karşılaştığında rahatsız oluyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber