Ankara'da yankesicilik çetesine yönelik operasyon: 6 gözaltı

Ankara'da yankesicilik zanlısı biri kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, siyasi parti kongreleri, konser ve cenazeler gibi halkın kalabalık olarak bulunduğu yerlerde ''tırnakçılık'' tabir edilen yöntemle yankesicilik yaptıkları öne sürülen bir çeteyi takibe aldı.

Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara cumhuriyet savcısının talimatıyla harekete geçen ekipler, zanlıların Sincan'da kaldıkları evlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çete lideri konumundaki Güler K. (52), oğulları H.K, C.K. ve R.K. ile A.D. ve M.A. gözaltına alındı.

Siyasi parti kongreleri, konserler, ünlülerin cenazeleri ve otobüs durakları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yankesicilik yaptıkları öne sürülen zanlıların görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Yankesicilik yapacakları yerleri ''kuaför'' olarak adlandırdıran zanlıların, ''kuaföre gidelim'' diyerek kalabalık yerlere girdiği, ikişer kişilik gruplar halinde yankesicilik yaptıkları ifade edildi.Kalabalık yerlerde vatandaşları sıkıştıran zanlılardan birinin para veya cüzdanı çaldıktan sonra diğerine verdiği, daha sonra iki zanlının olay yerinden hızla uzaklaştığı belirtildi.

Zanlıların bir siyasi partinin kongresi ile Neşet Ertaş'ın cenazesine gidip birkaç saat içinde yüklü miktarda para çaldıkları tespit edildi.

Çete lideri Güler K'nın poliste yankesicilik suçundan yaklaşık 20 kaydı olduğu öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri sırasında suçlamaları reddedip susma hakkını kullanan zanlılar, ''nitelikli hırsızlık'' suçundan Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber