Altın kızlar hırsızlık şebekesi son soygunda yakalandı

Kahramanmaraş'ta, kendilerine altın kızlar adını veren 1'i çocuk, 5 kadının oluşturduğu hırsızlık şebekesi çökertildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin çeşitli illerini gezerek, evlerden ziynet eşyası çaldıkları belirlenen 6 kişilik hırsızlık şebekesinin ile geldiği bilgisini alan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları teknik takibe aldı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından harekete geçen ekipler, Haydar Bey Mahallesi'nde Altın Şehir Apartmanı ve Boğaziçi Konutları'ndaki dairelere giren 6 zanlıyı, üzerlerindeki ziynet eşyaları ile birlikte, kaçmaya çalışırken yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen E.O., Ş.O., S.O., R.U., H.A., Ç.G. isimli kadın zanlılar, adliyeye sevk edildi. Daha önce de Afyonkarahisar, Kocaeli, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Hatay'da hırsızlık olaylarına karışan ve çeşitli suçlardan dosyaları bulunan zanlıların, üzerlerinde yapılan aramalarda, piyasa değeri 15 bin TL olan 6 adet künye, 3 adet bilezik, 3 adet kolye, 10 adet yüzük ve 10 adet çeyrek altın ele geçirildi.

Osmaniye'den geldikleri belirlenen çete üyelerinin, polise yakalanmamak için 3'er kişilik 2 grup halinde hareket ettiği, yaptıkları her işin ardından da evden ayrılırken kıyafetlerini değiştirdikleri belirlendi. Zanlıların, özellikle güvenlik kamerası bulunmayan binaları kendilerine hedef seçtikleri, evlerin kapılarını ise saç tokası kullanarak açtıkları tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber