'Öğretmenlik peygamberlik mesleğidir'

İzmir Eğitim Gönüllüleri Derneği (İZEGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dönmez, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenlerin birçok sıkıntıyla boğuştuğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenliğin en itibarlı mesleklerin başında geldiğini, çünkü geleceğin neslinin inşasında çalıştıklarını belirten Dönmez, bu sebeple birçok iyileştirme yapılması gerektiğini kaydetti. Yaptıkları işi peygamberlik mesleği olarak niteleyen Dönmez, "Her yıl olduğu gibi 24 Kasım'da öğretmenler müjde beklemektedir. Yetkililer ise hamaset ifade eden sözlerle öğretmenliği yüceltir. Bu sadece bir gün sürer ve 25 Kasım'da her şey bitmiştir. Oysa bir ülkenin geleceğinin mimarı öğretmenlerdir. Öğretmenlik, sadece ücret karşılığı yapılacak bir memuriyet değildir. Yüce değerleri öğretme, öğrencinin derdiyle dertlenme, onların dünyalarına girebilme, yani bir sevda mesleğidir." dedi.

Öğretmenlerin moralinin daima yüksek olması gerektiğini belirten İZEGDER Başkanı Dönmez, "Mühendisini, doktorunu, avukatını, askerini, polisini, şoförünü, kısacası toplumun her kesiminde hizmet veren insan gücünü yetiştirenler hep öğretmenlerdir. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumda huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında önemli rolleri vardır." şeklinde konuştu.

Nitelikli bir eğitim sisteminin, nitelikli bir eğitim kadrosuyla sağlanacağını vurgulayan Hüseyin Dönmez, şunları söyledi: "Bir mesleğe atfedilen statüyle o mesleğin maddi getirileri, meslekte çalışanların maaşları, sosyal imkanları ve çalışma şartları arasında çok yakın ilişki vardır. Günümüzde ne yazık ki öğretmenlik, Türk toplumundaki itibar ve statüsü diğer bazı mesleklerle karşılaştırıldığında çok gerilerinde kalmaktadır. Ülkemizde göreve gelen her yeni iktidar, adeta birbirleriyle anlaşmış gibi öğretmenlerin maaşlarının azlığından, geçim sıkıntısı içinde olduklarından ve hatta birçoğunun ikinci iş yaptığından bahsederek mevcut şartların düzeltilmesi gerektiğine işaret eder fakat öğretmenlerin sorunlarına yönelik hiçbir icraat gerçekleşmez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber