Muğla'da 'Dikkat Hırsız Var' projesi hayata geçirildi

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Dikkat Hırsız Var" projesi hakkında bilgi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi Amirliği'nde düzenlenen basın toplantısında Akbal, Muğla'nın huzurlu bir şehir olduğunu söyledi. Fazla hırsızlık olmadığına dikkat çekerek, daha da azaltmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Söz konusu projede, vatandaşların hırsızlıkların önüne geçmek için yapması gerekenlerin broşürler ve çıkartmalarla anlatıldığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Akbal, ?Birimlerimiz bunları AVM, restoran, kafe, lokanta ve kahvehaneler başta olmak üzere halkın yoğun olduğu bölgelerde dağıtacak. Apartmanlarda yaşayan vatandaşlarımıza yönelik ise anket hazırladık. Mahalle muhtarlarıyla da irtibat halinde olacağız ve vatandaşları bilgilendirmek için toplantılar düzenleyeceğiz.? dedi. Çalışmaların il merkeziyle sınırlı kalmayacağını kaydeden Akbal, "Tüm ilçelerimizde de aynı şekilde yapılacak. İl merkezi için ilk etapta 10 bin adet broşür ve 5 bin adet çıkartma bastırıldı. Bunları halkın görebileceği yerlere koyacağız. Hırsızlık olaylarının yoğun yaşandığı bölgeleri tespit ederek, resmî ve sivil devriyeler yerleştireceğiz." şeklinde konuştu. Hırsızlıkların genellikle mobese veya güvenlik kameraları olmayan yerlerde yoğunlaştığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, ?İl merkezinde mobese kamerası sayısı yeterli değil. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresi'nden ödenek talebinde bulunduk, çıkması durumun kameraları arttıracağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber