Kalbine saplanan 5 santimetrelik iğne ameliyatla çıkarıldı

Yemek yediği sırada dikiş iğnesi yutan 32 yaşındaki Hasan Yılmaz'ın kalbinden, 5 santimetre büyüklüğünde dikiş iğnesi çıkartıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'ta çiftçilik yapan bir çocuk babası Hasan Yılmaz'ın genel sağlık durumu bozulunca il devlet hastanesine gitti. Burada tedavisi yapılan Yılmaz'ın kalp çevresinde sıvı tespit edilerek, Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp Damar Cerrahi servisinde tedavi altına alınan Yılmaz, hayati tehlike kaydıyla hemen ameliyata alındı.

Op. Dr. Bilgehan Kutlu ve Op. Dr. Ahmet Aydın tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Yılmaz'ın kalbini delip geçen ve kalp çeperine takılı kalmış halde 5 santimetre uzunluğunda iğne çıktı. Doktorlar kalp duvarındaki iğneyi kalbe zarar vermeden çıkardı. Başarılı operasyon sonrasında Yılmaz, müşahade altına alındı.

Yılmaz ve doktorları bugün basın karşısına çıktı. Op. Dr. Erkut, iğnenin muhtemelen yemekle birlikte yutulmuş olabileceğini söyledi. Yemek borusu yoluyla mideye giden ve burayı deldikten sonra kalbe giriş yapan 5 santimetrelik iğnenin, kalp çeperine takıldığını belirten Op. Dr. Erkut, "İlk kez böyle bir vaka ile karşılaştık. Başarılı operasyon sonrasında iğneyi çıkarttık." dedi.

Hasta Yılmaz ise başarılı bir ameliyat sonrasında yeniden hayata döndüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber