Hozat kaymakamlığının harddisk ve bazı belgelerine el konuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tunceli'nin Hozat ilçesinde jandarma ve polis tarafından çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği ortaya çıkmasının ardından Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında kaymakamlığa ait bilgisayarların harddisklerine ve bazı belgelerine el konuldu.

Hozat Cumhuriyet savcısı, İlçe Emniyet Amirliğinde bilgisayarlarda inceleme yaptı. Bilgisayarların harddisklerinin bir kopyasını alan savcılık, bazı belgelere de el koydu. Savcılık Hozat Kaymakamlığı'nda da inceleme başlattı. Bu kapsamda Kaymakamlığa ait bilgisayarın harddiski ve bazı belgelere el konuldu.

Fişleme listesinde adı geçen AK Parti İlçe Başkanı İshak Aydın da duruma tepki göstererek, "3 -5 kendini bilmez istihbarat yürüten polis, asker bizi bu duruma getirdi. Bizim gibi bir sürü mağdur var. Bunların da açığa çıkarılması için elimizden geleni yapacağız, hakkımızı arayacağız. Mağdurlara yardımcı olacağız. İktidar partisinin ilçe başkanıyım, elimden geleni yapacağım. Kaymakam beyle görüştüm. Dedi ki 'Üzüldüm', 2008-2009'da olmuş, benle ilgisi yok'. Partimizden il başkanımız teşkilattan aradılar. Onlar da çok üzülmüşler. Toplum rahatsız. Sorumluların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber