Huzurevinde kalan yaşlılara diş taraması

Ağız ve diş Sağlığı Haftası nedeniyle Sivas Valiliği'ne bağlı İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde kalan yaşlılara ağız ve diş taraması yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Özdemir ile öğretim üyeleri ve asistanlardan oluşan heyet, huzur evinde kalan yaşlılara diş bakımı yaptı.

Huzur evinde kalan 68 yaşlıyı tek tek muayene eden doktorlar, yaşlılarla özel olarak ilgilendi. Prof. Dr. Kemal Özdemir yaptığı açıklamada, Sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için Ağız ve Diş Sağlığı Haftalarında Sivas genelinde eğitim ve tarama çalışmaları yaptıklarını anlatarak, Diş çürükleri, diş eti hastalıklarının önemi, ağız ve diş sağlığı koruma, doğru diş fırçalama yöntemleri, ile bireyleri diş bakımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Fakülte olarak toplumda öncü rol gereği her yıl 22 Kasım diş hekimleri gününde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, Bu yılda İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzur evinde kalan yaşlılar ile yine Valiliğe bağlı Sevgi evleri ve Üniversite kolejinde ağız ve diş bakımı taraması yapacaklarını, eğitim seminerleri vereceklerini dile getirdi.

Özdemir, son olarak fakültelerinde bulunan kliniklerin 17.00-19.00 saatleri arasında vatandaşlara açılacağını ve tedavileri öğretim üyelerinin yapacağını sözlerine ekledi. İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi Müdürü Mehmet Kara ise kurumlarında kalan yaşlılara yapılacak diş taraması ile, huzurevi sakinlerinin daha sağlıklı dişlere kavuşacaklarını belirterek, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ile personellerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber