Turistlerin AVM'ne yönlendirilmesi Side'de kuyumculuğu bitirdi

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, turizm seyahat acentelerinin turistleri alışveriş merkezlerine yöneltmesinin esnafı zor durumda bıraktığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Ergen, SEBD'te yaptığı açıklamada, turizm seyahat acentelerinin otelden ve havalimanından aldıkları turistleri şehir turu yaptırmak yerine alışveriş merkezlerine götürerek küçük ve orta boy işletmelere zarar verdiğini kaydetti. Turistlerin AVM'lere kaydırılmasıyla birlikte Side'de 45 olan kuyumcu sayısının 17'ye indiğini belirten Ergen, bunun yanı sıra gümüşçülük ve halıcılık sektöründe de yarı yarıya azalma olduğunu söyledi.

Seyahat acentelerinin Avrupa, İskandinav ülkeleri yanı sıra son 2 yıl içinde Rus turistleri yüzde 90 oranında AVM'ne çekildiğini belirten Ergen, bu yılda bölgeye yeni yeni gelmeye başlayan Bosna-Hersek, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Arnavutluk, Romanya, Makedonya ve Kosova'dan gelen yabancı konuklarında şehir turu yerine alışveriş merkezlerine çekildiğini ifade etti. Ergen, AVM'ne kaptırdıkları turistlerle ilgili şu bilgileri verdi:"AVM'ler turizm şehirlerinde esnafı bitirme nokrasına getirdi. Seyahat acenteleri AVM ile yaptıkları anlaşmalarla turistleri şehir turuna çıkarmıyor. Alışveriş yapacak olan turistleri AVM'ye çekiyorlar. Bunda Rus turistlerde yüzde 90 seviyesine çıkardılar. Esnaf, bu sene müşterilerini büyük alışveriş merkezlerini kaptırınca geçen yıla yüzde 30 oranında düşme oldu. Haksız rekabet yapılarak turistlerin AVM'ne çekilmesine karşıyız ve dur denilmesinin zamanının geldiğine inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber