Vali Altınok: Köylerin sorunlarını birlikte çözeceğiz

Aksaray Valisi Selami Altınok, köylerin eksikliklerini, birlik beraberlik içinde çözeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylerdeki yol, su, parke taşı ve diğer altyapı hizmetleri ile ilgili çalışmaların belirli bir noktaya geldiği geri kalan eksikliklerin de hızla tamamlanacağını kaydetti.

Aksaray Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2013 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Birlik bütçesinin görüşüldüğü toplantıya Vali Selami Altınok'un yanı sıra Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, birlik encümen üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, bazı kamu kurumlarının yöneticileri ile köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Altınok, birlik eliyle köylere başta altyapı olmak üzere çeşitli hizmetlerin yapıldığını söyledi.

Birlik bütçesinin İl Özel İdaresi ve KÖYDES'ten aktarılan kaynaklarla oluşturulduğunu ifade eden Altınok, hizmet birliklerinin 2005 yılından sonra İl Özel İdaresi'ndeki değişiklikler ve KÖYDES projesinin uygulamaya konulması ile çok farklı hizmetlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

İl Özel idaresi, KÖYDES ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle hizmet kalitesinin belirli bir noktaya geldiğinin görüldüğünü, bundan da büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Altınok, "Eksikliklerimizi birlik beraberlik içinde çözeriz, çözeceğiz. Yol, su, köylere parke taşı ve diğer altyapı hizmetleri ile ilgili çalışmaları belli noktaya gelmiş bundan sonra da noksan kalanları tamamlayacağız." dedi.

"KİLİTLİ TAŞ İŞLERİ İŞÇİLİĞİ İLE BİRLİKTE İHALE EDİLECEK"

Birlik tarafından bugüne kadar yaptırılan köylere kilitli parke taşı çalışmasında yeni bir uygulamaya geçeceklerini ifade eden Vali Altınok, 2013 yılında kilitli parke taşı çalışmasında "Taşı verelim, işçiliğini siz yapın demeyeceğiz." diyerek bu konuyu muhtarların üzerinden alacaklarını dile getirdi.

Yeni uygulama ile ilgili muhtarları bilgilendiren Altınok, "2013 yılında köye kilitli parke taşı yapılacaksa, İl Özel idaresi altyapısının hazırlanması, taşı ve işçiliğin yaklaşık maliyetlerini hazırlayacak ilçelere gönderecek ve işin ihalesi yapılacak. Muhtarlar bu işlerin denetimini yapacak, muhtarlarımızın görevi bu olacak. Mevcut dağıtılan taşları muhtarlarımız bitirecek. Yeni uygulamalarda bu işleri Köylere Hizmet Götürme Birliği yaptıracak." ifadelerini kullandı.

"ASFALT YOL BAKIMLARI BİR AYDA TAMAMLANACAK"

Köy yollarının bakım ve onarımları ile ilgili çok önemli bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Altınok, ?Köy denilince ilk önce düzgün yolu olacak. Bu noktada çok fazla sıkıntımız yok. Yama işini kendi ekiplerimizle yapmayacağız. İlçelerimizin yol ağının bir kısmını ihale edeceğiz. İşçiliğini ihale edeceğiz. Bu çalışmaları mevsim şartlarına göre düzenleyeceğiz. Haziran 15'te yama çalışması başlayacak, Temmuz 15'te bu iş bitecek. Bu işin doğrusu bu." açıklamasını yaptı.

"KAPALI VE DAMLAMA SULAMA SİSTEMLERİNE GEÇİLECEK"

Tarımsal sulama konusunda yapılacak proje ve çalışmalarda kapalı sistem, yağmurlama ve damlama sulama sistemlerine ağırlık verileceğini belirten Altınok, ?KOP İdaresi, 'sulama için kapalı ve damlama sistemi yaparsanız paranızı ayırırım' diyor. Sulama ile ilgili projelerimizi KOP'un kaynakları ile yapacağız. Bunun için de damlama ve yağmurlama sistemleri yapacağız. Aksaray'da sulama işlerimizde artık açık sistem yapmıyoruz." ifadelerini kullandı.

"AĞAÇÖREN İLÇESİ İLE EŞMAKAYA BELDESİNE ŞANTİYE AÇILACAK"

Köylere yapılacak hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için Ağaçören ilçesi ve Eşmekaya beldesinde şantiye açılacağını söyleyen Altınok, "Ağaçören şantiyesi Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi ilçelerimizin köylerinin hizmetini, Eşmekaya santiyemizden de Eskil ve Sultanhanı civarındak köylerimizin hizmetlerini yapacağız." diye konuştu.

Özel İdare bütçesinden ve KÖYDES'ten gelecek ödeneklere göre ikinci kat asfalta ağırlık verileceğini özellikle grup köy yollarını daha düzgün yapılması için gayret göstereceklerini ifade eden Altınok, her yıl 100?150 kilometre ikinci kat asfalt yapma hedefinde olduklarını bildirdi.

Vali Selami Altınok, konuşmasının sonunda Aksaray Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kabul edilen 2013 mali yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi. Vali Altınok, daha sonra toplantıya katılan muhtarların görüş ve taleplerini dinledi. Altınok, muhtarlar tarafından iletilen sorunlarının çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber