Bu fabrika kan bankası gibi

Şanlıurfa Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Zümrüt Tekstil çalışanları toplu kan bağışında bulundu. 350 işçinin çalıştığı fabrikada 200 kişi kan verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay yetkilileri bölgede ilk defa bu yoğunlukta bir kampanya ile karşılaştıklarını belirtti.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Zümrüt Tekstil çalışanları örnek bir davranışa imza attı. 350 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasında 200 kişi bir araya gelerek kan bağışlama kararı aldı. Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Naci Toplu'nun da destek verdiği karar üzerine fabrikaya Kızılay yetkilileri davet edildi. Fabrikaya gelen Kızılay personeli boş bir salona sedyelerini kurdu, işçiler kan vermek için kuyruğa girdi. Birkaç saat süren kan verme işlemi Kızılay'ı memnun etti.

Toplu, insanların üzerine düşen bir görevi yerine getirmenin mutluluk verdiğini söyledi. İnsanlara faydalı olmanın hazzını yaşadıklarını aktaran Toplu, kan verme işleminin personelce yapılan istişare sonucunda ortaya çıktığını dile getirdi. Her geçen gün bir başka sosyal sorumluluğa imza attıklarını kaydeden Toplu, ?Arkadaşlarla her yıl 10 bin ağaç dikmeyi hedefledik, her yıl dikiyoruz. Ağaç sayımız 55 bine çıktı. Bugün kan veriyoruz, gün geliyor depreme yardım ediyoruz. Hayır hayrın kapısını açıyor. Hem vücudumuza hayır, hem kan verdiğimiz vücuda hayırlı.? dedi.

Fabrikanın tüm çalışanları ile bir aile olduklarını sözlerine ekleyen Toplu, ?Personelimizle bir aileyiz, hep birlikte istişare yaptık, kan vermeye karar verdik. Sağ olsun arkadaşlar 200'den fazla kişi katıldı.? diye konuştu. Herkesi kan vermeye davet eden Toplu, her zaman birilerinin zor durumda olduğunun unutulmaması gerektiğini anımsattı.

Kızılay görevlisi Dr. Zahide Yazar ise iyi bir organizasyonun yapıldığını kaydetti. İşçilerin oldukça duyarlı olduğunu dile getiren Yazar, ?Çünkü bu kan ya yarın birinin eşine, çocuğuna belki kendisine gerekli olacak. Bu kan yine bu bölgeye dağıtılacak. Bütün halkı bekliyoruz.? ifadelerine yer verdi. Kan vermenin sağlık açısından önemine dikkat çeken Yazar, şöyle devam etti: ?Kan vererek insanlarımız sıhhat bulacak. Tansiyonları düşecek, kolesterolleri düzelecek artı bir kişi 3 kişinin hayatını kurtarma iyiliğini başka hiçbir yerde yapamaz. Dolayısı ile 10 dakikalarını ayırarak hem sıhhat buluyorlar hem sıhhat veriyorlar.?

İşçiler de kan vermenin sağlık açısından verdiği rahatlığa dikkat çekti. Başka canlara hayat vermenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran işçiler, herkesi kan vermeye davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber