Antalya dünyanın en zekilerini ağırlıyor

Dünyanın en zeki insanları Antalya'da toplanıyor. Dünya Mental Aritmetik, Hafıza ve Hızlı Okuma Olimpiyatları'nın ikincisi 24 ? 25 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 ülkeden 89 yarışmacının katıldığı Dünya Mental Aritmetik, Hafıza ve Hızlı Okuma Olimpiyatları açılış toplantısı Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda dün akşam saatlerinde düzenlendi. Açılışta konuşan Türkiye Zihinsel Matematik, Hafıza ve Fotoğrafik Hızlı Okuma Şampiyonaları'nın (Memoriad) kurucusu Melik Duyar, ?Bu çocuklar hepsi dünyanın en iyileri, dünya rekoruna sahip değil ama kendi ülkelerinin rekoruna sahipler. Mesela Hindistan'dan gelen var, Japonya'dan gelen var, Malezya'dan, İspanya'dan gelen var. Bu çocuklar 5 hafıza, 5 matematik alanı olmak üzere 10 kategoride dünya şampiyonluğu için yarışacaklar.? dedi.

Aynı zamanda bu dönem olimpiyatların başkanlığını da yapan Duyar, bu olimpiyatlarla insanların yaş farkı gözetmeksizin hafızalarının nasıl gelişebileceğini göstereceklerini kaydetti. Önemli ve zor yarışmaların yapılacağını belirten Duyar, ?Yarışmacılardan en küçüğü 6 yaşında ve gerçekten çok başarılı. Bu olimpiyatların ilki İstanbul'da yapıldı. İkincisi aslında Las Vegas'ta yapılacaktı, ama biz Türkiye'nin tanıtımı açısından burada yapılması için çok uğraştık ve Antalya'da gerçekleşmesini sağladık.? diye konuştu.

Bugün 09.30'da, Belek Belconti Otel'de başlayacak olan olimpiyatlarda, dünya rekortmenleri de bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber