Başkan Güzelbey, 82 yaşındaki ilkokul öğretmenini evinde ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 82 yaşındaki ilkokul öğretmenini evinde ziyaret ederek elini öptü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenine bir buket çiçek veren Güzelbey, "Öğretmenler sadece bir gün değil her zaman hatırlanmalı. Çünkü bugün geldiğimiz makamları onlara borçluyuz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ilkokul öğretmeni Perihan Özmen'i evinde ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı. Kapıda öğretmeni tarafından karşılanan Güzelbey, beraberinde getirdiği bir buket çiçek ve hediyeyi 55 yıl önce öğretmenliğini yapan öğretmeni Özmen'e verdi. Daha sonra misafir olarak ağırlanan Güzelbey bir süre öğretmeni ile duygu dolu bir sohbet gerçekleştirdi. Güzelbey, bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak, "Öğretmenler sadece bir gün değil her zaman hatırlanmalı. Çünkü bugün geldiğimiz makamları gerçekten onlara borçluyuz. Perihan öğretmen, 1957 yılında okula başladığım Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu'ndaki ilk öğretmenimdi. 5 yıl süresince onun sınıfında öğrenim gördüm." dedi.

Güzelbey, 1962 yılında o okuldan mezun olduğunda emekli öğretmen Perihan Özmen'den çok şey öğrendiğini ifade ederek, "İnsanların hayatlarında unutamadıkları kimseler vardır. Bunların başında da sınıf öğretmenleri gelir. Öğretmenlik gerçekten çok kutsal bir meslektir. Sınıf öğretmenliği, ilkokul öğretmenliği hiç unutulmayan insanlardır. Biz kendisinden çok şey öğrendik. Bugünlere gelmemizde büyük emeği var. Bize her zaman rutinin dışında araştırma ödevleri verirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Özmen ise, "Kendisi çok vefakâr bir öğrencidir. Bugüne kadar birçok sınıfta öğretmenlik yaptım. Asım Güzelbey gibi vefalı bir öğrenci görmedim. Her zaman sınıfta grup çalışmalarının başkanı olurdu. Sınıfı çok iyi idare ederdi. Bugün her bakımdan fevkalade bir insan olduğu gibi o zamanda fevkalade bir çocuktu. Bugün de gerçekten övülmeye değer bir insandır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber