SYDV'den aldığı destekle katmer ve gözleme salonu açtı

Afyonkarahisar'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) destek alan bir kadın katmer ve gözleme salonu açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakfın iş edindirme projelerinden biri daha hayata geçirildi. Nazike Gök adlı bir kadın, Bireysel İş Edinme Projesi kapsamında SYDV'den aldığı destek ve belediyenin katkısıyla işyeri kurdu. İş yerinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, SYDV'nin 2012 yılı içerisinde çok sayıda mağdur, muhtaç vatandaşa mesleklerini icra edebileceği projeler yaptığı belediye olarak da bu projelere destek verdiklerini söyledi. Vatandaşlara yer tahsisinde yardımcı olduklarını, SYDV'nin de malzemelerini temin ettiğini anlatan Çoban, kadınların kendi ayakları üzerinde durabilecek hale gelmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer de bireysel projelere önem verdiklerini, bu konu üzerinde detaylı çalıştıklarını, yoksul vatandaşlara iş edindirmenin önemli olduğunu vurguladı.

SYDV Müdürü Süleyman Arı da vatandaşların destek için aldıkları parayı ilk iki yılının geri ödemesiz, faizsiz olarak yedi yılda ödeyebildiklerini söyledi.

İşletme sahibi, Nazike Gök de iş yerini açmasında destek verenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber