ÖSYM'nin sınav setleri, köy okullarındaki çocukları sevindirdi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) merkezi sınavlarda dağıttığı setlerdeki kalem, silgi, kalemtıraş gibi araç ve gereçlerin, sınavdan sonra toplanarak köy okullarındaki öğrencilere dağıtılmasına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen 'Geri Dönüşüm Projesi' kapsamında Osmaniye'de toplanan 975 adet kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş, Kesmeburun, Sarpınağzı, Cevdetiye Figen Alhan, Bahçe ve Karatepe köyleri ilköğretim okullarındaki öğrencilere dağıtıldı.

Kesmeburun Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Zengin, okulda 34 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu tür yardımların öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Çocukların yardımlardan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Zengin, ''Öğrenciler zaman zaman kalemleri bittiğinde Osmaniye merkeze gidemiyorlar. Bu proje sayesinde dağıtılan kalemler sayesinde çocuklar uzun süre sıkıntı çekmeyecek ve soğuk havada merkeze gitmek zorunda kalmayacaklar.'' dedi.

Sarpınağzı İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Küçük ise okullarında 30 öğrencinin eğitim gördüğünü anlatarak, ''Öğrencilerimiz bu destekler sayesinde unutulmadıklarını ve önemsendiklerini görüyorlar. Kalemlerin buraya kadar ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber