'Ayaklarının altı cennet olan bir varlık, ayaklar altına alınmamalı'

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü kapsamında bir açıklama yaparak, ayaklarının altında cennet olan bir varlığın, ayaklar altına alınmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda depresyon, organik sebebi olmayan ağrılar, bayılmalar, uykusuzluk, yoğun korku, değişikliklerden kaygı duymanın sık rastlanan belirtiler olduğu vurgulanan açıklamada, ''Aile içi şiddet, bir sağlık sorunu olmasının yanısıra diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden, aynı zamanda toplumsal bir sorundur.'' denildi.

Şiddete uğrayan kadınların, gerekiyorsa psikolojik yardım, madde ve alkol bağımlılığı tedavisi, öfke kontrolu eğitimi, iletişim becerileri eğitimi için yataklı tedavi kurumlarının ilgili bölümlerine ya da duruma göre devletin diğer ilgili kurumlarına yönlendirilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada şunlara yer verildi: ''Polis ve jandarma karakolları, şiddete maruz kalmış kadınların başvurabileceği yerlerdir. Karakollarda ve polis merkezlerinde, kanunların verdiği yetkiler ve görevler çerçevesinde gerekli işlemler yerine getirilmektedir. Olayların özelliğine ve mağduriyetin durumuna göre bu işlemler, birtakım idari tedbirleri içerebileceği gibi adli bir soruşturma ve kovuşturmayı da gerektirebilir. Sivil toplum kuruluşları, da kadınlara yardımcı olmak ve ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çeşitli merkezler kurmaktadır. Kadın danışma merkezi, başvuran kadının yaşadığı şiddetle mücadele ederken ihtiyaç duyabileceği sığınma, hukuki ve psikolojik danışmanlık, iş ve sağlık desteğini dayanışma anlayışıyla sağlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber