Vatandaşın istediği yeni konut alanları oluşturuldu

İzmir'de Bornova Belediyesi, Çamdibi ve Altındağ bölgelerindeki 22 hektarlık alanı, planında değişiklik yaparak konuta uygun hale getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır planlarda kentsel bölgesel iş merkezi yapımı için ayrılan alanların, vatandaşlardan gelen talepler üzerine ticaret ve konuta açılması için Bornova Belediye Meclisi'nde karar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek plan tadilatı sayesinde, bölgenin ihtiyacı olan yeni konutlar yapılabilecek.

Çamdibi ve Altındağ'da 1997 yılında, şehir yenileme projesi kapsamında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanmıştı. Buna göre "I" koşullu alanlar (kentsel bölgesel iş merkezi), "T" koşullu alanlar (ticaret ve konut), "K" koşullu alanlar (konut) olmak üzere üç temel kullanım şekli belirlenmişti. Planların onaylanıp yürürlüğe girmesinin ardından geçen 15 yıllık süreçte bölgedeki sosyal yapı, mevcut yapılaşma ve önemli ulaşım aksları etrafında "I" koşullu alanlar öngörülmesi, konut kullanımına yer verilmemesi gibi sebeplerle boş ve büyük parseller hariç küçük ve eski dokuyu (yapılaşma) barındıran parsellerde bu planlar hayata geçmedi. Bu arada konut ihtiyacı da arttı. Özellikle Kamil Tunca Bulvarı, Kemalpaşa Caddesi ve benzeri ulaşım akslarının etrafındaki iş merkezi alanlarına konut yapılabilmesi için çok sayıda başvuru yapıldı. Bornova Belediyesi de planlarda gerekli düzenlemenin yapılması için konuyu Büyükşehir Belediyesi'ne iletti. 1/5 bin ölçekli nazım imar planındaki değişikliklerin Büyükşehir Belediyesi'nde yapılmasının ardından Bornova Belediyesi, yaklaşık 22 hektarlık alanda konutların yapılmasının yolunu açan 1/1000'lik uygulama imar planını hazırladı. Yeni düzenlemeyle "I" koşullu alanlarda konut yapılmak istenmesi durumunda "T" koşuluna uyulacak ancak inşaat uygulaması, yapı yoğunluğu 3 emsalden 2,5 emsale düşürülerek yapılacak. Bu sayede bölgede yoğunluk da artmamış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber