Mehmet Ali Şahin: Özal'ın mezarı durup dururken açılmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Turgut Özal'ın kabrinin açılmasından ortaya atılan rapor için, "Rahmetli Özal'ın mezarı durup dururken açılmadı." dedi.

Mehmet Ali Şahin, bir dizi açılış programına katılmak üzere seçim bölgesi Karabük'ün Safranbolu ilçesine gedi. Şahin, öğretmenevi, belediye nikâh salonu, Vilayetler Birliği Ortaokulu ve Türkiye'de tek olan cam seyir terasının açılışını yaptı. Bir süre cam teras üzerinden Tokatlı Kanyonu'na bakan Şahin, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin NATO'dan Patroit füzesi isteme konusunu sorması üzerine Şahin, ?En gelişmiş silahları Suriye'de kullanarak Türkiye'de tehdit oluşturduğu izlenimi ediniyorum. Böylesine bir tehdit karşısında tedbir almasından daha doğal ne olabilir? Keşke, Suriye halkanın iradesine herkes saygı gösterse. Rusya Federasyonu'nun Suriye'ye her türlü desteği vererek Suriye'de bir an önce halkın istediği şekilde bir düzene kavuşmasına mani olmaya çalıştığını görüyoruz. En uzun sınıra sahip ülke olarak, bu füzeleri isteme hakkına sahibiz diye düşünüyorum.? diye konuştu.

Terör olayları konusundaki bir soruya da Şahin, ?Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri terör örgütlerine 'bu işin sonu yoktur. Silah bırakın' çağrısını ortaya koymuştur. Uzun süredir dile getiriyoruz. Türkiye'nin terör belasından kurtulması için ilk atılması gereken adım odur. Başka beklentiler olabilir. Son 10 yıl içinde AK Parti iktidarları terörün istismar ettiği bölge halkının ihtiyaçlarını hayata geçirdi. Terör örgütünün siyasi uzantısı bölgede siyaset yapıyor. Siyaset normal şartlar altında yapılmıyor. Türkiye'nin terörle mücadelede başarılı olması için bizim değil, terör örgütünün adım atması en akıllıca iş. Silahlar bırakılsın diye beklenti var. Devlet ve hükümet silahlar bırakılmadıkça hiçbir adımı atmaz.? şeklinde cevap verdi.

"ADLİ TIP RAPORU AÇIKLANDIKTAN SONRA KONU DAHA CİDDİ DEĞERLENDİRİLİR"

Özal'ın mezarının açılmasından sonra ortaya atılan rapor için ise Şahin, ?Adli Tıp raporu henüz açıklanmadı. Açıklandıktan sonra değerlendirme yapabiliriz. Söylediğiniz gibi eğer bir durum söz konusuysa, herhalde bu tür kuşkular olduğu için mezarından rahmetli Özal, çıkarılarak Adli Tıp'ta bir inceleme yapılması ihtiyacı doğdu. Durup dururken bir kuşku olmadan, elde hiç bir delil olmadan herhalde bu işlemler yapılmazdı. Eğer söylediğiniz gibi rapor açıklandığında böyle bir durumla karşılaşırsak, bunu çok ciddi şekilde değerlendirmeliyiz. Türkiye'de öteden beri devlet içerisinde milletten daha etkin gören bir takım odakların varlığından bahsediliyor. Şimdi istemedikleri iktidarları görevden uzaklaştıran istemedikleri kişileri zehirleyerek hayatını sona erdiren bir yapı varsa bunun ucunun bulunması bakımından böyle bir raporun hayati öneme haiz olduğunu düşünüyorum. Rapor açıklansın, ondan sonra bunlar daha ciddi şekilde değerlendirir.? açıklamasında bulundu.

?Bu rapor Ergenekon soruşturmasını nasıl etkiler?? sorusuna ise Mehmet Ali Şahin; ?Bir yapıdan bahsetmiştim, bu yapının içinde tüm yasa dışı millet iradesinin üstünde kendisini gören tüm yapılar vardı.? diye cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber