Kaymakamlık, Boyabatlı öğrencilere burs verecek

Boyabat Kaymakamlığı, üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere burs verecek. Burs müracaatında Boyabatlı olma şartı aranacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boyabat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçe kaymakamı ve aynı zamanda Vakıf Başkanı Bilal Bozdemir başkanlığında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verecek. Verilecek olan burslar, gönüllü hayırsever vatandaşlardan karşılanacak. Kaymakam Bozdemir, vakıf bütçesinden yardıma tüzük müsaade etmediğinden, ihtiyaç sahibi öğrencilere, gönüllü, hayırsever vatandaşların gayreti ile burs bulacaklarını belirtti. Bozdemir, bu vesileyle vakfın, asıl amacına uygun olarak varlıklı olanlar ile ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında köprü görevi göreceğini söyledi.

Vakıf Başkanı Kaymakam Bilal Bozdemir ve mütevelli heyeti üyeleri, aldıkları karar doğrultusunda, önce ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit edecek. Daha sonra öğrencilere burs verebilecek olanlar bulunacak ve ihtiyacı olan öğrencilerin hesap numaraları verilecek. Vakıf üyeleri, aldıkları bu karar ile paranın direk hayır sahibinin elinden ihtiyaç sahibi öğrencinin hesabına yatacağını ve öğrenmek istemedikleri müddetçe, alan ile verenin birbirini tanımayacaklarını belirtti.

Burs ihtiyacı olan öğrencilerin, öğrenim belgeleri ile birlikte ailesinin gelir durumunu gösteren belge ile birlikte dilekçeyi Boyabat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne ulaştırmaları gerekiyor. Burs için sadece ailesi Boyabat ve köylerinde ikamet eden öğrenciler müracaat edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber