26 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 26 Kasım 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 16.45'de Muharrem ayı dolayısıyla iftar verecek.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, KEİPA'nın 40. genel kurul toplantısına katılmak üzere Azerbaycan'a hareket edecek.

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında, saat 11.00'de toplanacak. Başbakan Erdoğan, saat 18.00'de İspanya'ya hareket edecek.

TBMM Gündemi

- Saat 11.00'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi ile Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.

- Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, saat 12.30'da ''Nizami Altın Madalyası'' takdim edilecek.

Bakanların faaliyetleri

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 10.00'da ''Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele'' çalıştayına katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 09.00'da ''DSÖ Küresel Sağlık Diploması Kursu'' açılış toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, görüşme, ziyaret, eylem

- Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği, saat 10.30'da En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) 2012 raporunun tanıtımını yapacak.

- KESK, saat 12.30'da basın açıklaması yapacak,

- Şubatcılar Gurubu, saat 12.00'de Başbakan Erdoğan'dan randevu almak için oturma eylemi yapacak.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, saat 11.00'de Bendevi Palandöken'i istifaya davet edecek.

Spor

- Türkiye Faal Hakemler Derneği'nin basın toplantısı saat 12.00'de TSYD'nin İstanbul'daki merkezinde yapılacak.

- 24-28 Kasım tarihlerinde Brezilya'nın Rio De jenario kentinde FİFA tarafından Dünya Futbol Konferansı düzenlenecek. TFF, konferansta 2020 Avrupa Futbol Şampiyonluğu adaylığı ile gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek 2013 Gençler Futbol şampiyonasının tanıtımını yapacak.

- Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta kapanış maçında Trabzonspor ile Eskişehirspor, saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- PTT 1. Lig'in 13. haftası kapanış maçında Karşıyaka-Denizlispor, saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Beko Basketbol Ligi'nin 7. hafta kapanış maçında Beşiktaş ile Hacettepe, saat 19.00'da karşı karşıya gelecek.

- Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Balıkesirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Pendikspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 11.00'de basına kapalı antrenmanla başlayacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Muharrem ayı vesilesiyle iftar verecek. (16.35)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak. Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrasında İspanya'ya hareket edecek. (11.00-18.00)

Uluslararası Nizami Gencevi Merkezi İcra Müdürü Dr. Ruşen Muradov ve Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagırov tarafından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Nizami Altın Madalyası takdim edilecek. (12.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunan besteci Mikis Theodorakis'in kızı müzisyen Margarita Theodorakis ve beraberindeki heyeti İstanbul'da kabul edecek. (17.00)

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Bilkent Otel'deki ?DSÖ Küresel Sağlık Diplomasisi Kursu'nun açılış toplantısına katılacak. (09.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Crown Plaza Hotel'de düzenlenen Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalıştayı'na katılacak. (10.00)

İnternet, uyuşturucu kullanımında yeni modelleri, dünyaya yayıyor

Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler, yaşamımızın her alanına getirdiği kolaylıkların yanında, suç işleyen kişiler için de yeni suç yöntemleri üretmede kolaylık sağlıyor. Bu bağlamda internetin zaman ve mekân kısıtlamalarını azalttığı ve uyuşturucu kullanımında yeni model ve trendlerin coğrafi sınırları hızla aşmasına imkan sağladığı tespit edildi. Ocak 2010'da 170 olan online dükkan sayısı, Ocak 2012'de 693'e yükseldi. 2005 ve 2011 yılları arasında, Erken Uyarı Sistemi kapsamında 164 yeni psiko-aktif madde resmi olarak bildirilirken; 2011 yılında rekor sayıda 49 tane yeni madde Avrupa'da ilk defa belirlendi.

6.5 milyon insan e-Pasaport aldı

Uluslararası standartlarda hazırlanan e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kullanıma sunuldu. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre şimdiye kadar 6 milyon 536 bin 833 pasaport tanzim edilerek sahiplerine ulaştırıldı.

Bursa'da, Alevi Dernekleri Bursa Şubesi Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıtacak. (13.00)

İsrail'in son Gazze saldırısında bombaların hedefi olan Ed-Delv ailesinin En-Nasr Mahallesi'ndeki 3 katlı evi yerle bir oldu. Saldırıda Ed-Delv ailesinden 10 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de yaralandı. Ailesinin birçok ferdini kaybeden Cemal Ed-Devl, sağ kurtulan iki oğlu ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor

Avrasya Feed

Rusya'da bir Özbek vatandaşın gözaltına alınmasına engel olmak için polise 3 bin ruble (100 dolar) rüşvet teklif eden Güney Kore kökenli ABD vatandaşı Kan Thomas Te, 8 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta Trabzonspor - Eskişehirspor karşılaşmasıyla tamamlanacak. (20.00)

PTT 1. Lig'in 13. haftası Karşıyaka - Denizlispor karşılaşmasıyla tamamlanacak.

Profesyonel liglerdeki takımların haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber