Muğla'da 14 saatte 128 deprem meydana geldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında, yaklaşık 14 saat içinde 128 deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Kalafat, söz konusu yerde 24 Kasım 2012 saat 23.04'te. büyüklüğü 4,4 olan hafif şiddette bir deprem olduğunu hatırlatarak, ?Özellikle güneybatı sahillerimiz boyunca hissedilmiş olup bu depremden sonra meydana gelen yoğun aktivite, vatandaşlar arasında tedirginliğe neden olmuştur. Özellikle yörede başlayan deprem aktivitesi gece boyunca devam etmiş ve 25 Kasım saat 13.11'e kadar sayı 128'i bulmuştur. Bunların büyüklükleri 1,6 ile 4,4 arasındadır.? dedi.

Akdeniz'in özellikle Girit Adası, Oniki Adalar bölgesi ve Güneybatı Anadolu kıyılarının deprem aktivitesinin en yoğun gözlendiği yerler olduğunu kaydeden Kalafat, ?Gerek tarihsel gerekse aletsel dönem depremleri, bölgede fazla miktarda aktif fay parçalarının varlığını göstermektedir. Nitekim son yıllarda bölgede önemli miktarda deprem olmuştur. Bölge, bu tektonik yapısı itibarıyla yoğun deprem etkinliği gösteren aktif bir zon içinde yer almaktadır.? ifadelerini kullandı. Doğan Kalafat, genellikle düşey atımlı fayların bölgede egemen olduğunu belirterek, ?Deprem, Bozburun ve yakın çevresinde hissedilmiştir. Meydana geldiği yer, birinci derece deprem bölgesi içinde bulunmaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın, olası depremlere karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olması ve güvenli binalarda oturması, afete karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber