'Karakolda dayak' davasında birleştirme kararı

İzmir'de, gözaltına alınıp götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi'nde dayak yediğini öne sürerek şikayetçi olan Fevziye Cengiz'in, 'polise hakaret etmek ve basit şekilde yaralama' ile suçlandığı 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, dosyanın, işkenceyle suçlanan polis memurlarının yargılandığı ana davayla birleştirilmesi için görüş sorulması kararı verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl temmuz ayında, eşiyle gittiği Karabağlar İlçesi'ndeki bir müzikholde gözaltına alınan Fevziye Cengiz, götürüldüğü karakolda polis memurlarından dayak yediğini, hakarete uğradığını, tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Fevziye Cengiz'in polis merkezinde yediği dayağın güvenlik kamerası görüntüleri tepki çekti. 4 polis memuru hakkında basit yaralamadan açılan dava, suçun vasfının işkence olarak değişmesi üzerine ağır ceza mahkemesinde görülmeye başlandı. Fevziye Cengiz hakkında da, polis memurlarından B.S., H.Y. ve T.D.'ye hakaret edip, basit şekilde yaraladığı iddiasıyla 15'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 7 aydan 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DOSYA ASLİYE CEZA'YA GİTTİ

15'inci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Ayşegül Arslan, davanın 4'üncü celsesinde, sanık Fevziye Cengiz hakkındaki suç vasfının değiştiğini, bu nedenle gereğince yargılanmasının yapılması için dosyayı görevsizlikle Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Fevziye Cengiz, 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde toplam 16.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Cengiz, davanın ilk duruşmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, polislerin kendisine hakaret edip vurduklarını öne sürdü.

POLİSLERİN YARGILANDIĞI DAVAYLA BİRLEŞTİRİLECEK

10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün ikinci celsesi yapılan duruşmaya, sanık Fevziye Cengiz ile davacı polisler katılmazken, avukatlar Hanife Yıldırım ve Tolga Yurdakul hazır bulundu. Hakim Hasan Mesut İlhan, 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ana dava dosyasını incelediğini belirtti. Fevziye Cengiz'in müşteki, polis memurları H.Y., B.S., T.D. ve N.A.'nın sanık olduğu bu dosya ile kendi mahkelerinde görülen davanın aynı olduğunu, birleştirilmesi yönünde karar vereceğini söyledi. Avukatlara bu konuda görüşlerini sordu. Polis memurlarının avukatı Tolga Yurdakul ile Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım birleştirme konusunda takdiri mahkemeye bıraktı.

Hakim Hasan Mesut İlhan, her iki dava dosyası arasında bağlantı bulunduğunu, birlikte görülmesinde, delillerin birlikte değerlendirilmesinde ve sonuca varılmasında yarar bulunduğunun anlaşıldığını belirtti. Üst derece mahkeme olmasından dolayı, dava dosyasının 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ile birleştirilmesi konusunda görüş sorulmasına ve görüşün beklenmesine karar verip, duruşmayı 21 Aralık'a erteledi. - İzmir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber