Memur-Sen: Dil şartı TKDK personelini işsiz bırakacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda (TKDK) uzman olarak çalışanlar memuriyetlerinin sona ermesi tehlikesi ile karşı karşıya.

Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, "Kendilerine 5648 sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş Kanunu'nun 14. Maddesinin 4. Fıkrasına binaen 31.12.2012 tarihine kadar KPDS'den merkez için en az 70, il koordinatörlükleri için 60 puan alma şartı getirilen TKDK personeli işsiz kalacak." dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, bu uygulamanın, zamanında girdikleri sınavlardaki başarılarına istinaden kurumda görevlendirilmiş 723 personelin işten çıkarılmasına sebep olacağını belirtti. Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "723 millet evladının mesleği, ekmeği çok önemli. Onun için merkezde 70, taşrada 60 olan yasayla konmuş olan KPDS şartı mutlaka kaldırılmalıdır. Bu kişilerin sözleşmeleri iptal edildiğinde AB tarafından akredite edilen İl Koordinatörlüğü'nün akreditasyonları da tehlikeye düşeceği için kurumun istikbali önemseniyorsa ki, önemsenmeli, yabancı dil şartı mutlaka kaldırılmalıdır. Kırsal alanda proje hazırlayıp tarımsal yatırımlar yapan üreticimiz, çiftçimiz, köylümüz önemseniyorsa yabancı dil şartı mutlaka kaldırılmalıdır. Sözleşmeleri feshedilecek personele TKDK'nın vermiş olduğu yoğun eğitimlerde harcanmış olan devletin parası önemseniyorsa ki, önemsenmeli, yabancı dil şartı mutlaka kaldırılmalıdır. Şimdilik 874 milyon euro, yıllar itibari ile daha da artacak olan AB hibe kaynaklarının iptal edilip geri gitmemesi için, kurumumuzun, ülkemizin, milletimizin geleceği için, AB'nin hiçbir şartı olmamasına karşın tamamen kendi iç hukukumuzla koymuş olduğumuz KPDS şartı mutlaka kaldırılmalıdır."

Van, Erzurum, Diyarbakır, Ordu, Yozgat, Isparta, Balıkesir gibi gibi ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 42 ilin çiftçisine proje götürecek kişilerin istihdamlarında KPDS şartı konulmasını etik bulmadıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti: "Bu uygulamayı tarihi ve kültürel anlamda bir geriye gidiş olarak değerlendiriyoruz. Bu kanunun TBMM'de yeniden düzenlemesi gerektiğini belirterek; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na, TBMM Tarım-Orman ve Köyişleri Komisyonu'na, 550 milletvekilimize ve Sayın Başbakanımıza çağrıda bulunuyoruz. 1 Ocak 2013 gelmeden, iş işten geçmeden, insanların ekmeği ellerinden gitmeden TKDK'daki mesleki gerekçesi olmayan bu anlamsız dil şartını artık lütfen kaldırınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber