'Veliler çocukları ile zaman geçirmeli'

Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehber öğretmenlerinden Serçem Altunakar, velilerin çocukları ile zaman geçirmesi gerektiğini belirterek, aksi halde çocukların tamamen eve ve bilgisayara bağlı kaldıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskiden çocukların sokaklarda oyunlar oynadıklarını anlatan Altunakar, "Bizim çocukluğumuz çok çok farklı idi, sokaklarda oynar gülerdik, ama şimdiki çocukların gelişmelerine baktığımız zaman oyun açısından onlar tamamen eve ve bilgisayara bağlı kalıyorlar, bizim gibi değiller. Biz eğleniyorduk, onların eğlendiklerini düşünmüyorum. Bilgisayarların gelişim açısından da çok faydalı olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar belki biraz rahatlatıcı bir yönü var, ama sadece masa başında oyun oynamak onlara yeterli değil." dedi.

Psikolog Sebahat Karaçelik ise değişen toplum ile birlikte artık anne ve babaların kendi tercihlerini çocuklarına yaptıramadığın, çocukların kendi istedikleri gibi tercihleri yaptıklarını belirtti. "Artık etrafımıza baktığımız zaman çocuklar kendi oyuncaklarını seçmekte." diyen Karaçelik, şunları söyledi: "Değişen topluma değişen kültüre ayak uydurmakta, fakat yanlış tercikler yapmaktadırlar. Şöyle ki eski oyunlarımız kuklalarımız, saklambaçlarımız, körebelerimiz, hepsi birer masal gibi akıllarında anne ve babalarından dinledikleri birer masal haline dönüşmektedir. Çocuklar artık internet oyunları, cep telefonları veya yapay pilli oyuncaklar ile oynayarak eskiden oynanan oyunların hepsini tarih etme yoluna doğru gitmektedirler."

Öğrencilerden Selma Arı ise "Dışarıda oynadığımız oyunlarımız daha güzel. Bilgisayar ya da diğer oyuncaklar bizim hayal dünyamızı kısıtlıyor, ama mecburen oynuyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber