Stadyum yapılmadan haciz geldi

Mersin'de yapımı devam eden 25 bin kişilik "Mersin Stadyumu"na yüklenici firmalara ücretleri ödenmediği gerekçesiyle haciz geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de inşasına başlanan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyum'unda, yüklenici firmalar alacakları dolayısıyla haciz işlemi başlattı.

15 bin metrekare seyirci tribün alanı, 8 bin metrekare çim alanı, 7 bin 559 metrekare kapalı olmak üzere 45 bin 943 metrekarelik otopark alanı bulunan stadyumda çalışan işçiler de yüklenici firmalar paralarını ödemediği gerekçesiyle iş bıraktı.

Akdeniz Oyunları için Mersin'e yapılacak en büyük yatırım olmasıyla da dikkati çeken stadın kapısı yetkililer tarafından kitlendiği için araç giriş-çıkışına izin verilmedi. Alacakları dolayısıyla haciz işlemi başlatan firmaların avukatları bazı iş makinelerini götürmek için kapıların açılmasını bekliyor.

Stattaki yüklenici firmalardan birinin avukatlığını yapan Mustafa Büyükbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan haciz işlemi için Mersin'e geldiklerini söyledi.

Ana yüklenici firmanın maddi sıkıntılarının bulunduğunu belirten Büyükbaş, "ana yüklenici firmaya hak edişleri ödenmemiş. Buradaki işçiler de alacaklarını alamadıkları için mağdur. Sabah da yemeklerini yememişler. Yemek şirketi bile yemeklerini vermemiş. Şu anda haciz işlemi yapıyoruz. Dün gece bazı iş makinelerinin sökümünü yaptık. Haciz işlemine bugün de devam edeceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç "Stadyum, olumsuzluklar giderilerek Akdeniz Oyunları'na yetiştirilecektir" dedi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar / İsa Sansar

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber