Şırnak'ta kaçak elektrik operasyonu

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü İlter Akıncı, kaçak elektrik kullandığını tespit ettikleri vatandaşların elektriğini keseceklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akıncı yaptığı açıklamada, kış mevsiminde elektrik kullanımına bağlı olarak sık sık kesintilerin meydana geldiği ilde bu yıl mağduriyetlerin yaşanmaması için bir dizi önlem aldıklarını ifade ederek bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucu sadece bir iki mahallede elektrikle ilgili sıkıntı kaldığını belirtti.

Bu sıkıntıların yılbaşına kadar giderileceğine dikkati çeken Akıncı,

"Havaların soğumasıyla birlikte kaçak elektrik kullanımının artabileceğini göz önüne alarak DEDAŞ ekiplerince kontrollere başladık. Kaçak elektrikle mücadelemizi bu yıl da sürdürüyoruz. Elektrik sadece aydınlatma amaçlı kullanılmalıdır, ısınma amaçlı değil. Sigortaların sürekli attığı bölgeler önceliğimizdir. Bir yerde çok sigorta atıyorsa çok fazla elektrik tüketimi var demektir. Trafo merkezine gelen bildirimler doğrultusunda gereken müdahaleleri yapıyoruz. Bundan sonra kaçak elektrik kullanan vatandaşlarımıza karşı sert olacağız. Kaçak elektrik kullandığını tespit ettiğimiz vatandaşların elektriğini keseceğiz. Tamamen tesisatını yenilemediği müddetçe de elektrik vermeyeceğiz. Borcunu ödese bile evdeki hattını kanunlara uygun nizami bir şekilde çekmediği müddetçe biz o eve enerji vermeyeceğiz" diye konuştu.

Akıncı, il merkezine birkaç tane daha ek trafo kuracaklarını ifade ederek, uygun yer bulmaları halinde Bahçelievler ve Gazipaşa mahallelerinde de trafo kuracaklarını belirtti.

Yeni kentleşmenin olduğu Şırnak Devlet Hastanesi civarındaki bazı elektrik hatlarını da yer altına alacaklarını anlatarak, bu kapsamda hedeflerinin Şırnak'ta yer altına alınmayan elektrik hattı bırakmamak olduğunu kaydetti.

Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber