Yakutiye Belediyesi'nden 'Okullar Hayat Olsun' projesi

Erzurum merkez ilçe Yakutiye Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, Aşağı Sanayi Mahallesi'ndeki Yakutiye Meslek Eğitim Merkezi'nin bahçe düzenlemesi ve oyun grubu için çalışmalar başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin, daha sağlıklı ortamlarda öğrenim görebilmeleri amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yakutiye Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında, Belediye, Yakutiye Meslek Eğitim Merkezi'nin çevre ve bahçe düzenlemesine başladı. Eğitim merkezinin bahçe düzenlemesi, oyun grubu, futbol sahası için çalışma başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, okulların çevre halkına açılması için uygulamaların ardarda geleceğini söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 'Okullar Hayat Olsun' protokolü çerçevesinde, okulların çevre ve bahçe güzzelleştirmelerine başladıklarını söyledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Korkut, ?Meslek Eğitim Merkezimizin bahçesinde çevre düzenlemesi yapıyoruz. Buraya bir futbol sahası, oyun grubu koyacağız. Futbol sahası 10 gün içerisinde tamamlanacak. Önümüzdeki bahara çevre düzenlemesiyle birlikte bir de oyun grubu kuracağız. Okullarımızın çevre halkıyla hayat bulması için çaba harcıyoruz. Yine önümüzdeki yıl bölgemizdeki diğer okullarda da benzer projeleri uygulamaya koyacağız.? dedi.

Yakutiye Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Tangüzel'i de ziyaret eden Ali Korkut, protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileriyle işbirliği içerisinde çevre halkına okul binalarını açma programı yürüteceklerini belirterek, ?Okul alanlarını dersler dışında çevre halkı için açma uygulaması Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir öngörüsüdür. Bu kamu binalarının sahiplerinin de hizmetine açılması projesidir. Birçok etkinlik için uygun alanlar çoğu mahallede okul binaları. Bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber