Bursa'da okul, elektrik ve doğalgaz isteyen mahalleli yol kesti

Bursa'da, mahallelerine elektrik, doğalgaz, pazaryeri gibi altyapı hizmetlerinin verilmediğini ileri süren mahalle halkı, kısa süreliğine yol kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 5 bin konutun olduğu mahallede okul bulunmadığı için çocuklarının uzak bölgelerdeki okullara gitmek zorunda kaldığını belirten mahalleli, slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

Yıldırım ilçesi yakın çevre yolu Millet Mahallesi trafik lambalarında yaklaşık 2 ay önce de yolu trafiğe kapatan mahalleli, polis ekipleri tarafından ikna edilmişti. Altyapı hizmetlerinin verilmediğini öne süren vatandaşlar mahallelerine kendi imkanlarıyla pazar kurdu. Zabıta ekipleri bu sabah saatlerinde mahalleye pazar kurulmasına müsaade etmedi. Bu gelişme üzerine Yakın Çevre Yolu Millet lambalara gelen yaklaşık 150 kişilik grup yolu kesti. Kısa süreliğine yol trafiğe kapatılırken devreye giren polis ekipleri yolu yeniden araç ulaşımına açtı. Millet Mahallesi sakinleri, "Yıllardır oturduğumuz mahallemizde okul yok. Çocuklarımızı uzak okullara göndermek zorunda kalıyoruz. Anayoldan karşıya geçmek için üst geçidimiz yok. Pazarımız yok alışveriş yapmak için kilometrelerce uzağa gidiyoruz. Evlerimiz ruhsatlı olmadığı için elektrik, doğalgaz ve suyumuzu vermiyorlar. Vergimizi veriyoruz ama hizmet alamıyoruz. Suçumuz ne? Mahallemizde ne elektrik, ne su, ne de doğalgaz var. Yetkililer sesimizi duysun artık" şeklinde konuştu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ikna çalışmaları sonucu çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kalakalık sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber